Son konular

Fitik Asit Azaltma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
*Tüm tahıl, baklagiller ve kuruyemişler üzere tohumların da cinsini devam ettirebilmek için filizlenmesi gerekir. Fakat uygun kurallar oluşana kadar kendini fitik asit sayesinde korur.


*Özellikle nohut, fasulye, yeşilmercimek üzere baklagiller ve ceviz, badem, fındık üzere yağlı tohumlarda bulunur.

*Fakat insan bedeninde fitik asidi sindirecek olan fitaz enzimi bulunmadığı için fitik asit parçalanamaz ve dışarıdan besinlerle aldığımız bedelli minerallere bağlanarak emilmesine pürüz olur. Bu türlü durumlarda da bedende magnezyum, çinko, demir ve kalsiyum eksiklikleri görülebilir.

*Peki fitik asidi nasıl azaltabiliriz ?


1.yöntem filizlendirmedir. Filizlendirilecek olan bakliyat yahut tahılın kabuklu olması gerekir. Yeterlice yıkanmış tohumları bir kaba alınır. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar taze su eklenir ve 24 saat suda bekletilir. Daha sonra suyu büsbütün süzülerek çimlendirmenin yapılacağı kaba yahut kavanoza aktarılır. Üzerine bir tülbent örtülür (veya kapağı yarım kapatılır.) ve günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere tohumlar sudan geçirilir ve büsbütün süzüldükten sonra üzeri tülbentle örtülür. Direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde bekletilir. Çimlendirmede en değerli nokta tohumu daima nemli tutmaktır. Tohumun cinsine nazaran 3 ile 5 gün ortasında filizlenme gerçekleşir. Filizler tohumun uzunluğuna ulaştığı yahut 1 santim olduğu vakit kullanabilirsiniz. Tohumu ve filizi birlikte yenir.

2.yöntem ise suda bekleterek fermente etmek.
Öncelikle yıkadığımız baklagili içme suyuyla ıslatıyoruz, bu formda 24 saat bekletiyoruz. (Arada bir gerekli görülürse suyu değiştirilebilir.) 24 saatin sonunda beklettiğimiz baklagili yeterlice yıkayıp süzüyoruz. Islatma kabına tekrar içme suyu doldurup bu sefer içerisine bir su bardağı da peynir altı suyu ek ediliyoruz. Peynir altı suyu desteğiyle yine ıslatılan baklagilleri tekrar 24 saat bekletiyoruz.
 

Similar threads

  • Soru
Bağışıklık sistemi, vücuda giren yahut verilen yabancı substratlara (bakteri, virüs, mantar vb. ) karşı vücudun bütün savunma mekanizmaları ile vücudu koruyan ve zararlı hususları yok eden sistemdir. Timus, dalak, lenf düğümleri ve kişisel bağışıklık hücrelerinden oluşan bir yapıdır. Bağışıklık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Test öncesi talebelerin ağır gerilimi istikrarlı ve kimseye kişisel beslenme planı ile büyük ölçüde denetim altına alınabilir. Gerilim ve heyecan kişilerin kuvvet tüketimini ve besin unsurlarına olan gereksinimlerini artırır. Özelliklede bu durumda beyefendisinin gereksinimleri daha da artar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sağlıklı deri bakımı en az deri marazlarının tedavisi kadar değerlidir; böylelikle önlenebilir deri değişikliklerinden korunmak mümkün olacaktır. Son vakitlerde topluluğun bu bahisteki hassaslığı nedeniyle, kozmetik pratiklerin sağladığı sıklaşma eforlarından farklı, derinin sağlıklı ve genç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Böbrek ve idrar yolları taşları idrardaki mineral yahut asit tuzlarının kristalize olmasıyla oluşur. Oluşan taş ve kristallerin büyük çoğunluğu, idrar yaparken idrarla birlikte bedeni terk eder. Fakat, büyük taşlarda yahut düşmeye mani olacak birtakım durumlarda taşın kırılması yahut cerrahi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yeni azıklara teker teker başlayın ve üç-dört gün boyunca öteki yeni bir azık vermeyin. Her yeni besin ile birlikte ishal, döküntü, gaz, kabızlık, alerji, kusma üzere belirtilerin olup olmadığını gözleyin. Bunlardan rastgele birini gördüğünüz anda, kuşkulandığınız yiyeceği diyetten çıkarın ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt