Makale Başlıkları Hide
Gelecek zaman “will” ne demek? Gelecekte gerçekleşecek olayları ifade etmek için kullanılan bir yapıdır. “Will” gelecek zamanı gösterir. Türkçe’de gelecek zamanı ifade etmek için -eceğim, -acakım, -ecekler, -acaklar ekleri kullanılır. “Will” İngilizce’de gelecek zamanı tek bir kelime ile ifade eder. Gelecek zaman, henüz gerçekleşmemiş olayları anlatmak için kullanılır. Olası durumları, tahminleri ve söz verilen eylemleri ifade etmek için kullanılır. Gelecek zaman, planladığımız veya düşündüğümüz gelecekteki olayları anlatmak için kullanılır.
İçindekiler
Olumlu Cümle: I will go to the cinema tomorrow. (Yarın sinemaya gideceğim.)
Olumsuz Cümle: She won’t come to the party. (O partiye gelmeyecek.)
Gelecek planlar: Will, gelecekte yapmayı planladığımız veya karar verdiğimiz eylemleri ifade etmek için kullanılır. Örneğin: I will visit my grandparents next week. (Gelecek hafta büyüklerimi ziyaret edeceğim.)
Tahminler: Will, gelecekte gerçekleşeceğine inandığımız olayları tahmin etmek için kullanılır. Örneğin: It will rain tomorrow. (Yarın yağmur yağacak.)
Söz verme veya teklifler: Will, bir şeyi yapmayı teklif etmek veya söz vermek için kullanılır. Örneğin: I will help you with your homework. (Ödevinle sana yardım edeceğim.)
Ani kararlar: Will, anlık olarak alınan kararları ifade etmek için kullanılır. Örneğin: I’m thirsty, I will get some water. (Susadım, su alacağım.)
Present Continuous: Şu an devam eden eylemleri ifade etmek için present continuous kullanılırken, will gelecek zamanda gerçekleşecek eylemleri ifade eder. Örneğin: I am studying for my exam now. (Şu anda sınavım için çalışıyorum.) / I will study for my exam tomorrow. (Yarın sınavım için çalışacağım.)
Going to Future: Yakın gelecekte planlanmış veya karar verilmiş eylemleri ifade etmek için “be going to” yapısı kullanılırken, will gelecek zamanda anlık kararları ifade eder. Örneğin: I am going to meet my friends on Saturday. (Cumartesi arkadaşlarımla buluşmaya gideceğim.) / I will meet my friends tonight. (Bu gece arkadaşlarımla buluşacağım.)
Present Simple: Genel geçer doğruları ifade etmek için present simple kullanılırken, will gelecek zamanda tahminler ve varsayımlar için kullanılır. Örneğin: The sun rises in the east. (Güneş doğuda doğar.) / I think it will be a sunny day tomorrow. (Yarın güneşli bir gün olacağını düşünüyorum.)
Gelecek zamanı will ne demek sorusunun cevabını ve will gelecek zamanının nasıl kullanıldığını öğrendiniz. Artık İngilizce konuşurken ve yazarken bu zamana doğru şekilde yer verebilirsiniz.
Will ile tahminlerde bulunmak için “sanırım” ifadesi kullanılır.
Gelecekteki olayları anlatmak için will kullanılır.
Will gelecekteki plan ve niyetleri ifade eder.
Olumsuz cümlelerde will not veya won’t kullanılır.
Will gelecekte gerçekleşecek ani kararları ifade eder.
İçindekiler
Gelecek Zamanı Will Ne Demek?
Gelecek zaman, İngilizce dilbilgisinde yaygın olarak kullanılan bir zamandır. Bu zamanı ifade etmek için “will” yardımcı fiili kullanılır. “Will” fiili, bir şeyin gelecekte olacağını veya yapılacağını belirtmek için kullanılır. Türkçe karşılığı “olacak” veya “yapacak” olarak çevrilebilir. Gelecek zamanın olumsuz hali “will not” veya “won’t” olarak ifade edilir. Örneğin:Olumlu Cümle: I will go to the cinema tomorrow. (Yarın sinemaya gideceğim.)
Olumsuz Cümle: She won’t come to the party. (O partiye gelmeyecek.)
Will Gelecek Zamanı Nasıl Kullanılır?
Will gelecek zamanı, çeşitli durumları ifade etmek için kullanılır. İşte will gelecek zamanının kullanım alanları:Gelecek planlar: Will, gelecekte yapmayı planladığımız veya karar verdiğimiz eylemleri ifade etmek için kullanılır. Örneğin: I will visit my grandparents next week. (Gelecek hafta büyüklerimi ziyaret edeceğim.)
Tahminler: Will, gelecekte gerçekleşeceğine inandığımız olayları tahmin etmek için kullanılır. Örneğin: It will rain tomorrow. (Yarın yağmur yağacak.)
Söz verme veya teklifler: Will, bir şeyi yapmayı teklif etmek veya söz vermek için kullanılır. Örneğin: I will help you with your homework. (Ödevinle sana yardım edeceğim.)
Ani kararlar: Will, anlık olarak alınan kararları ifade etmek için kullanılır. Örneğin: I’m thirsty, I will get some water. (Susadım, su alacağım.)
Will Gelecek Zamanı ile Diğer Zamanlar Arasındaki Fark Nedir?
Gelecek zamanı “will” ile ifade etmek dışında İngilizce’de başka zamanlar da bulunmaktadır. İşte will gelecek zamanı ile diğer zamanlar arasındaki farklar:Present Continuous: Şu an devam eden eylemleri ifade etmek için present continuous kullanılırken, will gelecek zamanda gerçekleşecek eylemleri ifade eder. Örneğin: I am studying for my exam now. (Şu anda sınavım için çalışıyorum.) / I will study for my exam tomorrow. (Yarın sınavım için çalışacağım.)
Going to Future: Yakın gelecekte planlanmış veya karar verilmiş eylemleri ifade etmek için “be going to” yapısı kullanılırken, will gelecek zamanda anlık kararları ifade eder. Örneğin: I am going to meet my friends on Saturday. (Cumartesi arkadaşlarımla buluşmaya gideceğim.) / I will meet my friends tonight. (Bu gece arkadaşlarımla buluşacağım.)
Present Simple: Genel geçer doğruları ifade etmek için present simple kullanılırken, will gelecek zamanda tahminler ve varsayımlar için kullanılır. Örneğin: The sun rises in the east. (Güneş doğuda doğar.) / I think it will be a sunny day tomorrow. (Yarın güneşli bir gün olacağını düşünüyorum.)
Gelecek zamanı will ne demek sorusunun cevabını ve will gelecek zamanının nasıl kullanıldığını öğrendiniz. Artık İngilizce konuşurken ve yazarken bu zamana doğru şekilde yer verebilirsiniz.
Future Tense Will Ne Demek?
Will gelecekteki olayları anlatır. |
Olumsuz cümlelerde will not veya won’t kullanılır. |
Will gelecekteki plan ve niyetleri ifade eder. |
Will ile tahminler ve varsayımlar ifade edilir. |
Will gelecekte gerçekleşecek ani kararları ifade eder. |
Will ile tahminlerde bulunmak için “sanırım” ifadesi kullanılır.
Gelecekteki olayları anlatmak için will kullanılır.
Will gelecekteki plan ve niyetleri ifade eder.
Olumsuz cümlelerde will not veya won’t kullanılır.
Will gelecekte gerçekleşecek ani kararları ifade eder.