Gamze Ozer,Gamze Ozer kimdir? Gamze Ozer biyografisi

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Gamze Ozer,Gamze Ozer kimdir? Gamze Ozer biyografisi
Gamze Özer

Doğumu

1975 - İzmir

Eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı

Diğer

1990-1992 yılları arasında Özdostlar Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev aldı Profesyonel yazarlık hayatına 1994 yılında bir yerel gazetede köşe yazarı olarak başladı 1995 yılında,Beşeri Yayınları tarafından Güz Aldanışları adıyla bir şiir kitabı yayınlandı 1995 yılında, Suat Taşer Oyun ödülünü alan ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sahnelenen 'ELFİ' adlı kısa oyunda dramaturg olarak görev aldı 1997 yılında İstanbul'da yaşamaya başladı Bir yapım şirketinde 3 yıl süre ile senaryo yazarı olarak çalıştı Yazarlık serüveninde, sayısız kısa film ve dizi senaryosuna, birkaç şarkı sözüne imza attı Ve öyküsü başka yazarlara ait olan pek çok senaryonun düzeltmenliğini yaptı Walkswagen Magazin adlı dergide bulmaca yazarı olarak çalıştı

Filmleri - Senaryo

Rüzgarlı Bahçe 2005

Maki 2005

Bütün Çocuklarım 2004

Sihirli Annem 2003

Estağfurullah Yokuşu 2003

Kınalı Kar 2002

Kuzenlerim 2002

Aklımda 2001

Akordeon Sustuğunda 2001

90-60-90 2001

Yüzleşme 1999

Kedi 1999

Proje Tasarım

Size Baba Diyebilir Miyim? 2004

kaynak:sinematurk

Gamze Özer

'Kadınların detaycılığı avantaj sağlıyor'

Kınalı Kar, Bütün Çocuklarım, Sihirli Annem ve Kuzenlerim gibi diziler için kalem oynatan Gamze Özer; "Yazdıklarımın fazla değiştirilmesini istemem Ama yönetmenin yapacağı ufak tefek değişikliklere de karışmam Zaten ben öyle pek sete gidip karışan tiplerden değilim Bir tek sezon başında elimde bir baklavayla görünürüm, hayırlı olsun diye O kadar" diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Kadınların erkeklere göre daha detaycı olmaları dizi yazarken büyük avantaj Erkekler, kadınların duygusal yapısını yazarken kendi hayatlarına girmiş kadınlar gibi düşünüp yazıyor Örnek vereyim; bir erkek senarist bir olaya 'neredeydin, neden geç kaldın?' diye yaklaşır ama kadın senarist bu soruları neden sorduğunu da yazarken açıklar"

Adak

Senaryosunu Gamze Özer'in yazdığı ve yönetmenliğini Adnan Güler'in yapacağı Adak adlı dizide Emrah, bir narkotik polisini canlandıracak Bir uyuşturucu kaçakçısının eşini oynayacak olan Bergüzar Korel ile Emrah'ın yolları da bu şekilde kesişecek Kapadokya ve İstanbul'da gerçekleştirilecek olan dizinin çekimleri ise Eylül ayında start alacak

Aslında Gamze Özer'in yazdığı bir çok diziyi izlemişim,yazanın aynı kişi olduğunu bilmeden zaten dizi izlerken Senaristlere dikkat etmem cok yakın zamana dayanıyorKuzenlerim severek izlediğim bir diziydi,Kınalı Kar'ın ilk bölümlerini izlemiştim özellkle Gamze Özer'in sözlerini yazdığı Sabahat Akkiraz'ın seslendirdiği dizi müziği cok hoşuma gitmiştiEstağfurullah Yokuşunu hatırlıyorum ama izlemedim sanırım,Sihirli Annem hakkında bir şey demiiyorum ben izlemedim ama bu kadar izlendiğine göre hedefine ulaşmış diyorum,cocuklar izliyordu severekBu projelerinin dışında Gamze Özer'in son yazdığı iki diziyi cok beğenmiştim ben

Rüzgarlı Bahçe ve Maki Rüzgarlı Bahçe bitti kısa zamanda devam etmesini cok isterdim çünkü cok değişik bir diziydi çok beğenmiştim ben

Maki su anda yayınlanıyor ve cok severek izliyorum, huzur veriyor izlerken insana,cok sıcak ,naif bir anlatımı var

Yakın zamanda biteceğini bilsem de Maki gibi bir diziyi yazdığı için kutluyorum

Gamze Özer'iBöyle projelerini izlemek isterim ilerde de

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt