Son konular

Gamze Ozer,Gamze Ozer kimdir? Gamze Ozer biyografisi

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Hz İbrahim kac yaşında vefaat etti
Hz İbrahimin olduğundeki yaşı

Bir gun evden gelince evinde birisinin oldugunu gordu Bu misafir Azrail aleyhisselam idi Ibrahim aleyhisselam :'Seni iceriye kim birakti' dedi O da:'Buranin sahibi' diye cevap verince, Halilallah:'Buranin sahibi benim ve ben seni iceriye birakmadim' dedi Azrail aleyhisselamin: 'Beni buraya buranin ve her seyin sahibi birakti' demesi uzerine Ibrahim aleyhisselam bu misafirin bir melek oldugunu anladi Kimsin diye sordu ve Azrail aleyhisselamin oldugunu ogrendi Ibrahim aleyhisselam ona: Ziyarete mi geldin ? Ruhumu almaya mi ?buyurduEger izin verirsen ruhunu almaya!diye cevap verdi Hz Ibrahim de : Dost dostun canini alir mi ?deyince, Ya Ibrahim bunu Allah'a sorayimbuyurdu Azrail aleyhisselam hemen gidip geldi ve Allahu Teala: Dost dosta kavusmak istemez mi ?buyurdu dedi Halilallah bunu isitince: Cabuk gel kardesim, hemen canimi canana kavustur, benim icin bundan daha buyuk bir mujde olamazbuyurdu ve ruhunu teslim etti Ibrahim aleyhisselam Kudus civarinda Habrun kasabasinda bir magaraya defn edildi Bu kasaba Halilurrahman olarak bilinmektedir En meshur camisi de « Halilurrahaman » camisidir Su anda Israilogullarinin elinde bulunup Hebron olarak bilinmektedir

Üst Alt