Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Geçici yerleşmeler nedir?
2-Geçici Yerleşmeler: Yayla, mezra, oba, kom, ağıl gibi adlar verilen geçici yerleşmeler Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak görülür. Ayrıca mevsimlik olarak konaklamak amacıyla gidilen yazlık siteler, dağ ve bağ evleri de geçici yerleşmelerdir.Dalyan kalıcı mı geçici mi?
Dalyan kalıcı mı geçici mi?DALYAN : Küçük balıkçı kulübeleridir. Geçici yerleşmelerdir. Muğla ve çevresinde yaygındır.
Yerleşmeler nelerdir?
Yerleşmeler nelerdir?Geçici Köyaltı Yerleşmeleri Yayla: Yazın hayvanların otlatmak ve tarım yapmak amacıyla çıkılan, yüksek platolardaki yerleşmelerdir. Ağıl: Köyün dışında küçükbaş hayvan sürülerinin barınması için hayvan sahipleri tarafından kurulan yerleşmelerdir. Kom: Çoğunlukla Doğu Anadolu’da hayvancılığa bağlı oluşan yerleşmelerdir.
Geçici köy altı yerleşmeleri nedir?
Daha sonra birkaç ev ve eklentilerinin bir araya gelmesi ile oluşan “iskan grubu” ile devam eden köyaltı yerleşmeleri, mahalle, kom, çiftlik, mezra, yayla, divan ve oba gibi çok çeşitli yerleşme tipleri ile köye kadar uzanır.Coğrafyada Dalyan ne demek?
Coğrafyada Dalyan ne demek?Dalyan, balıkların geçtiği yerlere sabit ağ, çapa, yüzdürücü gibi malzemeler ile yapılan tuzak ve kapanlara denir. Balık avlamak için deniz kıyısında büyük ağaçlarla çevrilen yer olarak da tanımlanmaktadır. Genellikle lagünlerin denize bağlandığı ağız kısımları üzerine uygulanır.
Köy altı yerleşmesi ne demek?
Köy altı yerleşmesi ne demek?Genel olarak 50 kişiden fazla nüfusu geçindiremeyecek ve yakındaki köye bağlı olan alanlara köy altı yerleşmeleri denir. Yani köylerin idari sınırları içerisinde bulunurlar. Ancak köyde daimi yaşam sınırları dışarısında yer almaktadır. Diğer bir ifade ile köyden daha çok kırsal yerleşme olarak bilinirler.