Geçmişe Dönüş Ve Kabuslar

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Birçok insanın travmayı yenme yöntemleri olayı düşünmemeye çalışmaktır. Bu doğal gibi görünse de her zaman sorunu çözmez. Kişiler istemedikleri onları rahatsız eden travma ile ilgili görüntülerin (geçmişe dönüş) kafalarından çıkmadığını ve travma ile ilgili kötü rüya ve kabuslardan kurtulamadıklarını fark edebilirler.

Her gün bu tatsız anılar ve kabusları tekrar hatırlamak için birkaç dakika harcamanın kabus ve geçmişe dönüşü azaltan en etkili yaklaşımlardan biri olduğu düşünülmektedir.Birçok kişi her gün 20 dakika ayırıp olanları sakince düşündüklerinde veya birisiyle bu konu hakkında konuştuklarında veya düşüncelerini kağıda döktüklerinde istenmeyen geçmişe dönüşlerin ve kabusların yavaş yavaş zayıfladığını ve etkilerinin azaldığını fark etmişlerdir. Eğer kabus görüyorsanız bunu yatağa yatmadan hemen önce yapmanın yardımcı olduğunu göreceksiniz.
Bunu yapmak olayların size hakim olmasındansa sizin olaylara hakim olmanıza yardımcı olacaktır. Yaşadığınız travmayı hatırlarken şimdiki durumunuzdaki olumlu yönler üstünde yoğunlaşmayı hatırlamak önemlidir.

Aşağıdaki yaklaşımları deneyin:
1.Kabuslarınızın ve geçmişe dönüş tecrübelerinizin ayrıntılarını yazın.
2.Olanları hatırlamak için zaman ayırın. Bu güvenli ve sakin bir ortamda olmalıdır.
3.Şu andaki durumunuzda olumlu şeyler bulun: örneğin ”Ben kurtuldum ve hala buradayım” ”Bana destek olacak iyi arkadaşlarım var” ”Şimdi yeni bir gelecek planlamaya başlayabilirim”.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt