Germiyan Köyü Çeşme - İzmir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Germiyan - Germiyan Köyü - Germiyan Köyü Çeşme - İzmir - Germiyan Hakkında - Germiyan Resimleri - Germiyan Tanıtım - Germiyan Bilgileri

İlçe : Çeşme

İL : İzmir

Germiyan köyü İzmir'in Çeşme ilçesindeki bir yerleşim birimidir.

Yörede birçok tatil sitesi ve balık çiftlikleri vardır. Çeşme otobanı Zeytinler Çıkışı'ndan köye ulaşılmakta buradan da Ildırı, Şifne, Reisdere gibi beldelere gidilebilmektedir. Köydeki evlerin genel yapısı Osmanlı dönemi ,Rum mimarisine dayanmakta, tek veya iki katlı, üçgen tek çatılı taş evler, uzun ince ahşap pencereler mimariyi göstermektedir.Köy az da olsa tarihi, mimarisi, çevresi nedeniyle turistler tarafından da ziyaret edilmektedir. Köy üç adet yel değirmeninden oluşan Demirer Elektrik Santrali'ne de yakın bir konumdadır.
Çevre kirliliğine karşı herhangi bir önlem alınmamaktadır.Reisdere-Germiyan yolu arasındaki ve köyün denize doğru yol çıkışındaki inşaat atıklarının artışı hakkında gerekli önlemler alınmamaktadır. Bu sadece inşaat atıkları değil evsel atıklarla, bahçe atıkları ilede desteklenmektedir.

Köyün başlıca geçim kaynağı zeytinciliktir.Köyde bir adet kontini sistem zeytinyağı işleme tesisi olup, köyün ve civar köylerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir.

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.

Sağlık Evi - Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı - Yok
İlköğretim Okulu Var / Faal - Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var
Su Şebekesi Var
Kanalizasyon Var

Köy Muhtarı : Şadan KAYA

Muhtarlık Erişim Bilgileri :

Telefon : 0 (232) 715 15 60

Cep Telefonu : 0 (-)

Demografik Bilgiler :

Nüfusu : 2000 / 1149

1997 / 1183

İle Uzaklığı : 65 km

İlçeye Uzaklığı : 16 km

Rakım : 130 m

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Germiyan köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt