Gidenlerin Ardından Kitabı Cem Yılmaz Budan

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
imagesgidenlerinardindankitabicemyilmazbudan5b085164d630e

Yazar: Cem Yılmaz Budan
Sayfa Sayısı: 152
Dili: Turkce
Yayınevi: Epsilon Yayınları

Gidenlerin Ardından Cem Yılmaz Budan'ın Epilson yayınevi tarafından yayımlanan ilk romanı

Gidenlerin Ardından Arka Kapak:

Mektubu guneyinde kalan bir yerden yazıyorum, başucunda okuyacağım ama telaşlanma Semih ve Dilek de yanımda Elbette bu satırları kaleme aldığım anda değil Saat hala 0530 ve bunun icin de endişe etmene gerek yok Bir dakika bile gecmedi o gunun uzerinden Son birkac gundur tren raylarına sarılıp uyuduğum ozlemleri dile getiriyor ayrılık Kulağımı dayadığım rayların uzerinden yaklaşmakta olan mutluluğun titreşimini duyabiliyorum bazen Ayrılık boyle bir şey olsa gerek Fuat Onca durağın duşkunu icin de durum benimkine benzer, biliyorum Koskoca bir gokyuzu varken yukarıda, onlar icin de dort duvar arasındaki ozgurluk sahipleniyor ayrılığı Geleceği rayların ufukta tek bir cizgi haline geldikleri noktanın insafına teslim ediyorum o yolcular gibi Belki boylece bugunumden uzak durur ayrılık Baş başa bıraksın istiyorum dunumle yarınımı Cekilsin aradan bugunum Ufukta birleşen rayların hikayesini anlatsın bana bugunum sadece Hic beraber olmamışlığın hikayesini anlatsın bana ayrılık bir diğer taraftan Bugunum ayrılıkla el ele versin rayların uzerinde, senden ayrıldığım gune dondursun beni sessizce Evet, daha ayrık değildi geride kalan tren rayları, mechule giden yol değildi cunku gerisi Raylar gercekten tek bir cizgi oluyor mu ufukta? Yoksa goz yanılgısı mı sadece? Ayrılık tutarsız bir hikaye mi Fuat? Sen, artık hicbir yere ayrılamayacağın bir yerdesin, belki de sadece bu dunya icin gecerli ayrılık

Gidenlerin Ardından Kitabın konusu
1980 darbesinin ardından bildiri dağıttıkları sırada gozaltına alınan Kenan Terziyan, tutuklanarak Mamak cezaevine konur Cezaevinden cıktıktan sonra Kenanın sosyal yaşantıya yeniden alışabilme surecinde yaşadığı travmalar, ozgurluk, adalet, eşitlik ve yalnızlık gibi temalarla sorgulanır

Cezaevinde bulunduğu sırada idam edilen arkadaşının mezar taşı uzerinde bulunan posta kutusuna bıraktığı mektuplar uzerinden ic soyleşisini aktaran Kenan, her bakımdan yalnızlaşmış bir birey olarak karşımıza cıkar Yaşam ile bağlarının kopmak uzere olduğu sırada Kenan, bir kadınla tanışacak ve hayata yeniden tutunmaya calışacaktır

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt