Son konular

Gilaburu - Gilaburu Nasıl Kullanılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
51
Yaş
36
Coin
256,936
Gilaburu - Gilaburu Nasıl Kullanılır - - Gilaburu Kullanımı Hakkında BilgiGilaboru meyvesi ağacından toplanıldıktan sonra, muhafaza ve salamurası için su içerisinde bekletilir .



· Bekleyen meyve su içerisinde(su sıcaklığı 0-15 derece arasında olmalı) serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmesi kaydı ile 10-12 ay tazeliğini koruyabilir.

· Su içerisinden alınan gilaboru bir süzgeç yada kevgir üzerinde ezilir veya katı meyve sıkacağı ile suyu alınır. Meyvenin çıkan suyuna damak zevkine göre kendisi kadar içme suyu ilave edilir.Tadı hafif ekşi olan Gilaboru nun mümkün olduğu kadar bu haliyle içilmesi tavsiye edilmesine rağmen mümkün olduğu kadar az olmak kaydıyla şeker veya tatlandırıcı ile tatlandırılabilir. Gilaboru suyu sıkılmadan meyveleri yenerek de tüketilebilir. Gilaboru kullanımı zamana yayılmamalı olabildiğince yoğun kullanılmalıdır.

· Hazırlanan gilaboru suyunun, yarısı gece yatmadan önce yarısının da sabah aç karna içilmesi tavsiye edilir.

· Hastanın 24 saat içerisinde tüketebileceği Gilaboru suyu bir seferde hazırlanmalıdır. Diğer bir deyişle hazırlanan sıvı mutlaka 24 saat içinde tüketilmelidir. Gilaboru meyvesinden şifa olarak faydalanabilmek için meyvesini, taze olarak sıkıp içmek en doğru yöntemdir. Meyve suyu olarak satışı yapılan gilaboru, asla meyvesinden elde ettiğiniz gilaboru suyu kadar fayda sağlamayacaktır.
 
Üst Alt