Gluten kelimesini son zamanlarda ne kadar sık duyuyoruz oyle değil mi? Yediklerimizin ruhumuzu da beslediğini duşunursek,yemek yedikten sonra nasıl hissettiğimizi tekrar gozden gecirebiliriz Şişkinlik, halsizlik, eklem ve kas ağrıları, sindirimde gucluk ve bazen de cilt problemlerinin de eklenmesiyle mucadele ettiğimiz yemek sonrası bir cok etkili sebepler sonucunda glutene karşı hassasiyetimiz olduğu sonucu cıkabilir Tarif edemediğimiz gluteni Dr Halit Yerebakan bu videoda sizlere gostererek nasıl bir şey olduğunu somut olarak gosterdi
h 4Kinoa glutensiz mi? Gluten; tahıl, buğday, arpa, cavdar ve yulaf icinde bulunan bir proteindir Gluten iceren tahıllarla yapılan tum yemeklerde gluten etkisi gorulecektir Colyak hastaları ya da gluten intoleransı yaşayanlar bu besinleri tukettikleri zaman; karın ağrısı, şişkinlik, gaz, ishal, uyuşukluk, sersemlik, yorgunluk gibi belirtiler gozlenebilir Teknik olarak kinoa gluten icermediğinden glutensiz olarak tanımlanıyor fakat kinoa glutene benzer depo proteinlerine sahip Bu proteinler colyak hastalarında ya da gluten intoleransı olanlarda gluten benzeri etki gosterebilir mi? Yeni yapılan bir calışmaya gore evet, gosteriyor American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir calışmada kinoanın 15 grubu incelenmiş ve ikisinin Ayacuchana ve Pasankalla colyak hastalığı olan kişilerde bir tepkiye yol acabileceği bulunmuş Buna gecici bir cozum bulmak icin satın aldığınız firmayla iletişime gecip bu konuda bilgi alabilirsiniz ya da deneyip vucudunuzdaki tepkileri gozlemleyerek başka bir marka ya da renk (kırmızı, beyaz ya da siyah) kinoa deneyebilirsiniz
imagesglutennedir5aed0368ddb76
h 4Peki kinoa tohumu nedir? Son yıllarda, daha once adını duymadığımız ancak şimdilerde faydaları saymakla bitmeyen gıda maddeleri duyar olduk Kinoa da bunlardan biri Ustelik sayısız tarife eklenerek luks restoran ve kafelerin monulerine girmeyi dahi başardı Kinoa; Guney Amerika'nın And dağlarında yetişen, ıspanak ve pancar gibi bitkilerin alt familyasında kendine yer bulan tahılımsı bir bitki tohumudur Bundan yuzyıllar once bazı kabilelerin ana besin kaynağı olan kinoa, şimdilerde saymakla bitmeyen faydalarıyla yeniden tercih edilmeye başlandı Hatta Birleşmiş Milletler, 2024 yılını Uluslararası Kinoa Yılı ilan etti Bir gıda maddesi icin oldukca ovucu bir tanımlama değil mi?
Doc Dr Halit Yerebakan
ozel iceriğidir
h 4Kinoa glutensiz mi? Gluten; tahıl, buğday, arpa, cavdar ve yulaf icinde bulunan bir proteindir Gluten iceren tahıllarla yapılan tum yemeklerde gluten etkisi gorulecektir Colyak hastaları ya da gluten intoleransı yaşayanlar bu besinleri tukettikleri zaman; karın ağrısı, şişkinlik, gaz, ishal, uyuşukluk, sersemlik, yorgunluk gibi belirtiler gozlenebilir Teknik olarak kinoa gluten icermediğinden glutensiz olarak tanımlanıyor fakat kinoa glutene benzer depo proteinlerine sahip Bu proteinler colyak hastalarında ya da gluten intoleransı olanlarda gluten benzeri etki gosterebilir mi? Yeni yapılan bir calışmaya gore evet, gosteriyor American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir calışmada kinoanın 15 grubu incelenmiş ve ikisinin Ayacuchana ve Pasankalla colyak hastalığı olan kişilerde bir tepkiye yol acabileceği bulunmuş Buna gecici bir cozum bulmak icin satın aldığınız firmayla iletişime gecip bu konuda bilgi alabilirsiniz ya da deneyip vucudunuzdaki tepkileri gozlemleyerek başka bir marka ya da renk (kırmızı, beyaz ya da siyah) kinoa deneyebilirsiniz
imagesglutennedir5aed0368ddb76
h 4Peki kinoa tohumu nedir? Son yıllarda, daha once adını duymadığımız ancak şimdilerde faydaları saymakla bitmeyen gıda maddeleri duyar olduk Kinoa da bunlardan biri Ustelik sayısız tarife eklenerek luks restoran ve kafelerin monulerine girmeyi dahi başardı Kinoa; Guney Amerika'nın And dağlarında yetişen, ıspanak ve pancar gibi bitkilerin alt familyasında kendine yer bulan tahılımsı bir bitki tohumudur Bundan yuzyıllar once bazı kabilelerin ana besin kaynağı olan kinoa, şimdilerde saymakla bitmeyen faydalarıyla yeniden tercih edilmeye başlandı Hatta Birleşmiş Milletler, 2024 yılını Uluslararası Kinoa Yılı ilan etti Bir gıda maddesi icin oldukca ovucu bir tanımlama değil mi?
Doc Dr Halit Yerebakan
ozel iceriğidir