Makale Başlıkları Hide
-
Going To Nerelerde Kullanılır?
-
Going to nasıl kullanılır?
-
Going to cümleleri nasıl oluşturulur?
-
Going to ile will arasındaki fark nedir?
-
Going to ile present continuous arasındaki fark nedir?
-
Going to ile future continuous arasındaki fark nedir?
-
Going to ile future perfect arasındaki fark nedir?
-
Going to ile future perfect continuous arasındaki fark nedir?
-
Going to ile present simple arasındaki fark nedir?
-
Going to ile present perfect arasındaki fark nedir?
-
Going to ile present perfect continuous arasındaki fark nedir?
-
Going to ile future simple arasındaki fark nedir?
-
-
-
-
-
-
Going To Nerelerde Kullanilir?
Going To Nerelerde Kullanılır? planlama, hedef belirleme ve geleceğe yönelik adımlar atma sürecinde kullanılan bir stratejidir. İş dünyasında uzun vadeli hedefler belirlemek için bu yöntem sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda kişisel gelişim alanında da oldukça etkilidir. Yeni bir iş kurmak, kariyer değişikliği yapmak veya yurtdışına taşınmak gibi büyük adımlar atmadan önce bu stratejiyi kullanmak önemlidir. Finansal hedefler belirlemek, gelecekteki projeleri planlamak ve başarıya ulaşmak için de Going To stratejisi kullanılır. Bu strateji, hedeflerinizi netleştirmenize, motivasyonunuzu artırmanıza ve başarıya giden yolda adımlarınızı planlamanıza yardımcı olur.
İçindekiler
Going to ifadesi İngilizce dilbilgisinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Bu ifadeyle birlikte gelecekte gerçekleşecek olan eylemleri veya planları anlatırız. Going to, gelecekte yapmayı düşündüğümüz veya planladığımız bir şeyi ifade ederken kullanılır. Peki, Going to nerelerde kullanılır? İşte en çok aranan sorular ve cevapları:
Going to ifadesi, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi anlatırken kullanılır. Cümlede Going to ifadesinden sonra gelecek zamanda gerçekleşecek olan eylem gelir. Örneğin: “I am going to study tonight.” (Bu gece ders çalışacağım.) Bu cümlede “going to study” ifadesi gelecekte gerçekleşecek olan eylemi ifade eder.
Going to cümleleri, Going to ifadesinden sonra gelecek zamanda gerçekleşecek olan eylemi içeren cümlelerdir. Bu cümleler olumlu, olumsuz veya soru cümlesi şeklinde olabilir. Örneğin:
Olumlu cümle: “I am going to travel next week.” (Gelecek hafta seyahat edeceğim.)
Olumsuz cümle: “She is not going to attend the meeting.” (O, toplantıya katılmayacak.)
Soru cümlesi: “Are you going to visit your parents?” (Ebeveynlerini ziyaret etmeye mi gidiyorsun?)
Going to ve will ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise kullanım amaçlarıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız veya tahmin ettiğimiz bir eylemi ifade ederken kullanılırken, will genel olarak anlık kararları veya tahminleri ifade etmek için kullanılır. Örneğin:
Going to: “I am going to buy a new car.” (Yeni bir araba almayı planlıyorum.)
Will: “I will help you with your homework.” (Ev ödevinde sana yardım edeceğim.)
Going to ve present continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin planlanmış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken kullanılırken, present continuous ise gelecekte kesinlikle gerçekleşecek olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to have dinner with my friends tomorrow.” (Yarın arkadaşlarımla akşam yemeği yiyeceğim – planlanmış bir etkinlik.)
Present continuous: “I am meeting my friends for dinner tonight.” (Bu gece arkadaşlarımla akşam yemeği için buluşuyorum – kesinlikle gerçekleşecek bir etkinlik.)
Going to ve future continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam edip etmeyeceğidir. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future continuous ise gelecekte belirli bir süre boyunca devam edecek olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to watch a movie tonight.” (Bu gece bir film izlemeyi planlıyorum – tek bir eylem.)
Future continuous: “I will be watching a movie all night.” (Tüm gece boyunca film izliyor olacağım – sürekli bir eylem.)
Going to ve future perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin tamamlanmış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect ise gelecekte belirli bir zamana kadar tamamlanmış olacak olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to finish my work before lunch.” (Öğle yemeğinden önce işimi bitirmeyi planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect: “I will have finished my work by lunchtime.” (Öğle yemeğine kadar işimi bitirmiş olacağım – tamamlanmış bir eylem.)
Going to ve future perfect continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi ve tamamlanmış olmasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect continuous ise gelecekte belirli bir süre boyunca sürekli olarak devam eden ve tamamlanmış olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to be studying all day tomorrow.” (Yarın tüm gün boyunca sürekli olarak ders çalışmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect continuous: “I will have been studying for 10 hours by tomorrow evening.” (Yarın akşama kadar 10 saat boyunca ders çalışmış olacağım – sürekli ve tamamlanmış bir eylem.)
Going to ve present simple ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin düzenli veya planlanmış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present simple ise düzenli olarak gerçekleşen veya programlanmış olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to visit my grandparents next month.” (Gelecek ay büyük ebeveynlerimi ziyaret etmeyi planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Present simple: “I visit my grandparents every month.” (Her ay büyük ebeveynlerimi ziyaret ederim – düzenli bir eylem.)
Going to ve present perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin geçmişte başlamış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present perfect ise geçmişte başlamış olan bir eylemin şu anda devam ettiği veya etkilerinin hala devam ettiği bir durumu ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to learn how to play the guitar.” (Gitar çalmayı öğrenmeyi planlıyorum – gelecekte yapmayı planladığım bir eylem.)
Present perfect: “I have learned how to play the guitar.” (Gitar çalmayı öğrendim – geçmişte başlamış olan bir eylemin şu anda devam etmeyen bir durumu.)
Going to ve present perfect continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi ve geçmişte başlamış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present perfect continuous ise geçmişte başlamış olan ve hala devam eden bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to be working on this project next week.” (Gelecek hafta bu projede çalışmayı planlıyorum – gelecekte yapmayı planladığım bir eylem.)
Present perfect continuous: “I have been working on this project for two months.” (Bu projede iki aydır çalışıyorum – geçmişte başlamış olan ve hala devam eden bir eylem.)
Going to ve future simple ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin kesinlik veya tahmin üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future simple ise kesinlik veya tahmin üzerine kurulu olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to win the competition.” (Yarışmayı kazanmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future simple: “I will win the competition.” (Yarışmayı kazanacağım – kesinlik veya tahmin üzerine kurulu bir eylem.)
Going to ve future perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin tamamlanmış olup olmaması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect ise kesinlik üzerine kurulu olan ve belirli bir zamana kadar tamamlanmış olacak olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to have finished my homework by tomorrow.” (Yarına kadar ödevimi bitirmeyi planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect: “I will have finished my homework by tomorrow.” (Yarına kadar ödevimi bitirmiş olacağım – kesinlik üzerine kurulu bir eylem.)
Going to ve future perfect continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi, tamamlanmış olması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect continuous ise kesinlik üzerine kurulu olan, belirli bir süre boyunca sürekli olarak devam eden ve tamamlanmış olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to have been studying for 3 hours by the time you arrive.” (Sen gelene kadar 3 saat boyunca sürekli olarak ders çalışmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect continuous: “I will have been studying for 3 hours by the time you arrive.” (Sen gelene kadar 3 saat boyunca sürekli olarak ders çalışmış olacağım – kesinlik üzerine kurulu, sürekli ve tamamlanmış bir eylem.)
Going to ve present continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin planlanmış olup olmaması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present continuous ise kesinlik üzerine kurulu olmayan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to have dinner with my family tonight.” (Bu gece ailemle akşam yemeği yiyeceğim – planlanmış bir etkinlik.)
Present continuous: “I am having dinner with my family tonight.” (Bu gece ailemle akşam yemeği yiyorum – kesinlik üzerine kurulu olmayan bir etkinlik.)
Going to ve future continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi, planlanmış olması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future continuous ise kesinlik üzerine kurulu olan ve belirli bir süre boyunca sürekli olarak devam edecek olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:
Going to: “I am going to be working on this project all day tomorrow.” (Yarın tüm gün boyunca bu projede çalışmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future continuous: “I will be working on this project all day tomorrow.” (Yarın tüm gün boyunca bu projede çalışıyor olacağım – kesinlik üzerine kurulu ve sürekli bir eylem.)
Going to ve future perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin tamamlanmış olup olmaması, planlanmış olup olmaması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planlad
Going To gelecekteki hedeflerimizi belirtmek için kullanılır.
Going To tahminler ve öngörüler yapmak için kullanılır.
Going To gelecekte gerçekleşmesi muhtemel olan olayları ifade eder.
Going To gelecekte yapılması planlanan etkinlikleri anlatmak için kullanılır.
Going To gelecekteki niyetlerimizi ve isteklerimizi ifade etmek için kullanılır.
İçindekiler
Going To Nerelerde Kullanılır?
Going to ifadesi İngilizce dilbilgisinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Bu ifadeyle birlikte gelecekte gerçekleşecek olan eylemleri veya planları anlatırız. Going to, gelecekte yapmayı düşündüğümüz veya planladığımız bir şeyi ifade ederken kullanılır. Peki, Going to nerelerde kullanılır? İşte en çok aranan sorular ve cevapları:
Going to nasıl kullanılır?
Going to ifadesi, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi anlatırken kullanılır. Cümlede Going to ifadesinden sonra gelecek zamanda gerçekleşecek olan eylem gelir. Örneğin: “I am going to study tonight.” (Bu gece ders çalışacağım.) Bu cümlede “going to study” ifadesi gelecekte gerçekleşecek olan eylemi ifade eder.
Going to cümleleri nasıl oluşturulur?
Going to cümleleri, Going to ifadesinden sonra gelecek zamanda gerçekleşecek olan eylemi içeren cümlelerdir. Bu cümleler olumlu, olumsuz veya soru cümlesi şeklinde olabilir. Örneğin:Olumlu cümle: “I am going to travel next week.” (Gelecek hafta seyahat edeceğim.)
Olumsuz cümle: “She is not going to attend the meeting.” (O, toplantıya katılmayacak.)
Soru cümlesi: “Are you going to visit your parents?” (Ebeveynlerini ziyaret etmeye mi gidiyorsun?)
Going to ile will arasındaki fark nedir?
Going to ve will ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise kullanım amaçlarıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız veya tahmin ettiğimiz bir eylemi ifade ederken kullanılırken, will genel olarak anlık kararları veya tahminleri ifade etmek için kullanılır. Örneğin:Going to: “I am going to buy a new car.” (Yeni bir araba almayı planlıyorum.)
Will: “I will help you with your homework.” (Ev ödevinde sana yardım edeceğim.)
Going to ve present continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin planlanmış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken kullanılırken, present continuous ise gelecekte kesinlikle gerçekleşecek olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to have dinner with my friends tomorrow.” (Yarın arkadaşlarımla akşam yemeği yiyeceğim – planlanmış bir etkinlik.)
Present continuous: “I am meeting my friends for dinner tonight.” (Bu gece arkadaşlarımla akşam yemeği için buluşuyorum – kesinlikle gerçekleşecek bir etkinlik.)
Going to ve future continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam edip etmeyeceğidir. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future continuous ise gelecekte belirli bir süre boyunca devam edecek olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to watch a movie tonight.” (Bu gece bir film izlemeyi planlıyorum – tek bir eylem.)
Future continuous: “I will be watching a movie all night.” (Tüm gece boyunca film izliyor olacağım – sürekli bir eylem.)
Going to ve future perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin tamamlanmış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect ise gelecekte belirli bir zamana kadar tamamlanmış olacak olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to finish my work before lunch.” (Öğle yemeğinden önce işimi bitirmeyi planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect: “I will have finished my work by lunchtime.” (Öğle yemeğine kadar işimi bitirmiş olacağım – tamamlanmış bir eylem.)
Going to ve future perfect continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi ve tamamlanmış olmasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect continuous ise gelecekte belirli bir süre boyunca sürekli olarak devam eden ve tamamlanmış olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to be studying all day tomorrow.” (Yarın tüm gün boyunca sürekli olarak ders çalışmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect continuous: “I will have been studying for 10 hours by tomorrow evening.” (Yarın akşama kadar 10 saat boyunca ders çalışmış olacağım – sürekli ve tamamlanmış bir eylem.)
Going to ile present simple arasındaki fark nedir?
Going to ve present simple ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin düzenli veya planlanmış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present simple ise düzenli olarak gerçekleşen veya programlanmış olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to visit my grandparents next month.” (Gelecek ay büyük ebeveynlerimi ziyaret etmeyi planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Present simple: “I visit my grandparents every month.” (Her ay büyük ebeveynlerimi ziyaret ederim – düzenli bir eylem.)
Going to ile present perfect arasındaki fark nedir?
Going to ve present perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin geçmişte başlamış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present perfect ise geçmişte başlamış olan bir eylemin şu anda devam ettiği veya etkilerinin hala devam ettiği bir durumu ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to learn how to play the guitar.” (Gitar çalmayı öğrenmeyi planlıyorum – gelecekte yapmayı planladığım bir eylem.)
Present perfect: “I have learned how to play the guitar.” (Gitar çalmayı öğrendim – geçmişte başlamış olan bir eylemin şu anda devam etmeyen bir durumu.)
Going to ile present perfect continuous arasındaki fark nedir?
Going to ve present perfect continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi ve geçmişte başlamış olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present perfect continuous ise geçmişte başlamış olan ve hala devam eden bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to be working on this project next week.” (Gelecek hafta bu projede çalışmayı planlıyorum – gelecekte yapmayı planladığım bir eylem.)
Present perfect continuous: “I have been working on this project for two months.” (Bu projede iki aydır çalışıyorum – geçmişte başlamış olan ve hala devam eden bir eylem.)
Going to ile future simple arasındaki fark nedir?
Going to ve future simple ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin kesinlik veya tahmin üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future simple ise kesinlik veya tahmin üzerine kurulu olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to win the competition.” (Yarışmayı kazanmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future simple: “I will win the competition.” (Yarışmayı kazanacağım – kesinlik veya tahmin üzerine kurulu bir eylem.)
Going to ve future perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin tamamlanmış olup olmaması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect ise kesinlik üzerine kurulu olan ve belirli bir zamana kadar tamamlanmış olacak olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to have finished my homework by tomorrow.” (Yarına kadar ödevimi bitirmeyi planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect: “I will have finished my homework by tomorrow.” (Yarına kadar ödevimi bitirmiş olacağım – kesinlik üzerine kurulu bir eylem.)
Going to ve future perfect continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi, tamamlanmış olması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future perfect continuous ise kesinlik üzerine kurulu olan, belirli bir süre boyunca sürekli olarak devam eden ve tamamlanmış olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to have been studying for 3 hours by the time you arrive.” (Sen gelene kadar 3 saat boyunca sürekli olarak ders çalışmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future perfect continuous: “I will have been studying for 3 hours by the time you arrive.” (Sen gelene kadar 3 saat boyunca sürekli olarak ders çalışmış olacağım – kesinlik üzerine kurulu, sürekli ve tamamlanmış bir eylem.)
Going to ve present continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin planlanmış olup olmaması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, present continuous ise kesinlik üzerine kurulu olmayan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to have dinner with my family tonight.” (Bu gece ailemle akşam yemeği yiyeceğim – planlanmış bir etkinlik.)
Present continuous: “I am having dinner with my family tonight.” (Bu gece ailemle akşam yemeği yiyorum – kesinlik üzerine kurulu olmayan bir etkinlik.)
Going to ve future continuous ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin sürekli olarak devam etmesi, planlanmış olması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planladığımız bir eylemi ifade ederken, future continuous ise kesinlik üzerine kurulu olan ve belirli bir süre boyunca sürekli olarak devam edecek olan bir eylemi ifade eder. Örneğin:Going to: “I am going to be working on this project all day tomorrow.” (Yarın tüm gün boyunca bu projede çalışmayı planlıyorum – planlanmış bir eylem.)
Future continuous: “I will be working on this project all day tomorrow.” (Yarın tüm gün boyunca bu projede çalışıyor olacağım – kesinlik üzerine kurulu ve sürekli bir eylem.)
Going to ve future perfect ifadeleri, İngilizce dilinde gelecek zamanı ifade etmek için kullanılır. Aralarındaki fark ise eylemin tamamlanmış olup olmaması, planlanmış olup olmaması ve kesinlik üzerine kurulu olup olmamasıdır. Going to, gelecekte yapmayı planlad
Going To Nerelerde Kullanilir?
Going To nerelerde kullanılır? |
Going To gelecekteki planlarımızı anlatmak için kullanılır. |
Going To gelecekte yapmayı düşündüğümüz eylemleri ifade etmek için kullanılır. |
Going To kararlılık ve niyet ifade eder. |
Going To anında kararlar için kullanılır. |
Going To gelecekteki hedeflerimizi belirtmek için kullanılır.
Going To tahminler ve öngörüler yapmak için kullanılır.
Going To gelecekte gerçekleşmesi muhtemel olan olayları ifade eder.
Going To gelecekte yapılması planlanan etkinlikleri anlatmak için kullanılır.
Going To gelecekteki niyetlerimizi ve isteklerimizi ifade etmek için kullanılır.