Son konular

Göz sağlığı için nasıl beslenmeliyiz ?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Dengeli, sağlıklı bir diyetin sağlanması gözlerinizi sağlıklı tutmanız için anahtardır ve göz rahatsızlıkları geliştirme riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir Omega3 yağ asitleri, lutein , çinko ve C ve E vitaminleri gibi besin maddeleri , maküler dejenerasyon ve katarakt gibi yaşla ilgili görme problemlerini önlemeye yardımcı olabilir Antioksidanlar olarak bilinen bir dizi vitamin, besin ve mineral içeren gıdaları tüketirseniz ciddi göz problemlerini önleyebilirsinizGöz sağlığı için en iyi gıdalar hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin
Konu Resmi



Sağlıklı beslenme göz sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar İyi göz sağlığı için hangi gıdaların yiyeceğini bilmek çok önemlidir Göz sağlığı için çok çeşitli vitamin ve mineraller bulunmaktadır Göz sağlığı için en önemli vitamin ve mineraller A, C ve E vitaminleri, çinko ve lutein ve zeaksantin gibi karotenoidlerdir Buna ek olarak, omega 3 yağ asitleri önemlidir

Sağlıklı gözler için hangi yiyecekleri yemeliyiz ?




Kırmızı, sarı ve turuncu gibi meyve ve sebzeler dolmalık biber , çilek , domates portakal ve limon gibi turunçgiller C vitamini ve beta karoten büyük kaynaklarıdır Mor renkli havuç gibi mor meyve ve sebzeler genellikle göz sağlığı için yararlı olan zengin bir karotenoid kaynağıdır Sadece bağışıklık sistemi için değil, aynı zamanda katarakt ve yaşla ilişkili maküler dejenerasyon riskini en aza indirmeye yardımcı olduğu gösterildiğinden yüksek C vitamini seviyeleri nedeniyle greyfurt suyu ve portakal suyu da tüketilmelidir Göz sağlığı için yeşil yapraklı sebzelerde tüketilmelidir Laha ve ıspanak gibi Bunlar, lutein, zeaksantin, çinko ve vitamin E ve C gibi önemli vitamin ve minerallerin tümünü içerir Brokoli ve brüksel lahanası gibi diğer yeşil sebzeler ayrıca çok sayıda lutein ve zeaksantin içerir
İstiridye, Selenyum ve Çinko nun mükemmel bir kaynağıdır Selenyum gözlerindeki mercekler için faydalıdır ve Çinko ile birlikte glokom gelişme şansınızı önemli ölçüde azaltabilir

Konu Resmi


Göz sağlığı için vejetaryen besinler

Portakal, greyfurt, limon, papaya ve bütün meyveler, üst düzey bir antioksidan C vitamini bakımından zengin olup, katarakt ve maküla dejenerasyonu riskinizi azaltmaya yardımcı olurBadem, ceviz, fıstık, E vitamini bakımın dan zengindir ve bunları tüketerek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz

Pancar yaprağı
Brüksel lahanası
süs lahanası
ıspanak

Kara lahana Şalgam

Göz sağlığı için beslenme önerileri


Aşırı kilolu olmak , yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı ve kontrolsüz şeker hastalığı gözlerdeki kan damarlarına zarar verebilir ve görme kaybı da dahil olmak üzerebir çok göz problemleri riskini artırabilir Çeşitli gıdaları içeren dengeli bir yemek planı olası göz sorunlarını ekarte edebilir Normal fiziksel aktivite, sigarayı bırakma, gibi eylemlerin de göz sağlığınızı koruyaccağını da unutmayın Genel olarak, günlük beslenme planınızda bol miktarda sebze, meyve, kepekli tahıl ve yağlı balık içeren besin kaynaklarından besinlerinizi almak en iyisidirBazı antioksidan vitaminleri de göz sağlığında önemli bir rol oynamaktadır C vitamini, katarakt gelişme riskini düşürebilir ve diğer besinlerle birleştiğinde, yaşla ilişkili maküler dejenerasyonun ilerlemesini yavaşlatabilir E vitamini gözleri sağlıklı dokuları etkileyen serbest radikallerden korur Ve A vitamini göz yüzeyini (kornea) korur ve bunun yanında maküler dejenerasyona bağlı görme kaybı riskini de azaltır

Narenciye meyveleri , göz sağlığı için en iyi vitaminlerden biri olan C vitamini ve ayrıca diğer antioksidanlar açısından yüksektir Bu antioksidanların yaşla ilişkili göz problemlerinin ilerlemesinin yavaşlamasında bir rol oynadığına dair kanıtlar bulunmaktadır Kivi, C vitamininin en yüksek meyve kaynağıdır Yumurta göz sağlığı için gerçekten iyidir Bir yumurta sarısı lütein ve zeaksantin artı çinkonun asal bir kaynağıdır ve aynı zamanda maküler dejenerasyon ve yaşlanmayla ilgili görme kaybı riskini azaltmaya yardımcı olur Badem E vitamini nin en iyi kaynağıdır Gözlerin dejenerasyonunu yavaşlatır ve göz sağlığını geliştirir


Diyetinize somon, sardalya, ton balığı veya uskumru gibi balıkları dahil etmek , genel göz sağlığını geliştirme kabiliyetine sahiptir Balık, kataraktlara, kuru göz sendromuna ve hatta maküler dejenerasyona karşı koruyabilen omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir En önemlisi, bu yağ asitleri görme gelişimine ve retinanın sağlığına katkıda bulunur Patates ve havuç , A vitamini için mükemmel bir kaynaktır C vitamini , göz korneasında bulunan kolajen gibi bağ dokuları oluşturmak için önemlidirE Vitamini , bir antioksidandır ve gözün oksidatif hasarından korunmasında önemlidirA vitamini gece körlüğüne ve kuru gözlere karşı korur Yeşil çay, antiinflamatuar ve antioksidan bakımından yüksektir Günde 1 bardak yeşil çay içerek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz

Badem, ayçiçeği çekirdeği ve ceviz gibi fındık ve tohumların tamamı E vitamini için iyi bir kaynaktır E vitamini, katarakt ve maküler dejenerasyona karşı mükemmel bir antioksidan görevi görebilir Ayrıca, C vitamini ve E vitamini gibi diğer güçlü antioksidanlarla kombine edildiğinde, A vitamini, maküler dejenerasyonun önlenmesinde rol oynama potansiyeline sahiptir Üstelik antioksidanlar, glokoma, katarakt ya da başka türlü görme bozukluğuna sahip olma riskinizi azaltır
 

Similar threads

  • Soru
Çoğu insan, kanser ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde vitamin ve beslenme nin rolünün farkındadır Ancak pek çok insan, çoğu kronik göz hastalığının yediğimiz yiyeceklerle ilgili olduğunu bilmez Gözlerimiz, vücudumuzun diğer kısımlarının yaptığı gibi, iyi beslenmeden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Makula, retinanın merkezinde, gözün arkasındaki ışığa duyarlı doku tabakasıdır Makula merkezi görüşten sorumludur Makula dejenerasyonu en sık 60 yaşından sonra ortaya çıkar Makula dejenerasyonu yaşlılarda kalıcı görme kaybına yol açar Tıbbi prosedürleri, göz ilacını ve belirli yaşam tarzı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Meyveler vitaminler ve besinler ile doludur ve çok sayıda sağlık faydası sağlayabilir Kayısı, retinol olarak da bilinen A vitamininin iyi bir kaynağıdır Bu, yağda çözünen bir vitamindir ve hücresel farklılaşma, görme ve sağlıklı fetal gelişimde yardımcı olur Aynı zamanda bağışıklık sisteminin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Yaz mevsinin en çok sevilen ve tüketilen meyvelerinden biridir karpuz Karpuz önemli miktarlarda C vitamini , kalsiyum, magnezyum, lif , protein ve çok miktarda potasyum içerir Ayrıca, A vitamini, B6 vitamini, niasin, tiamin ve likopen de dahil olmak üzere çok çeşitli karotenoidler ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Karotenoidler, birçok meyve ve sebzenin belirgin parlak renklerinden sorumlu olan doğal olarak oluşan organik pigmentlerdir Karotenoidler vücudunuzun vitamin A ya dönüştüğü bitki pigmentleridir Bu bitki pigmentleri, meyve ve sebzelerde bulunan parlak kırmızı, turuncu veya sarı renk tonundan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt