We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Göz sağlığında 4 Önemli Nokta

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Besinler, göz sağlığımız için büyük önem taşıyor.

Peki bunlar gerçekten doğru uygulamalar mı? Acıbadem Göz Sağlığı Merkezi'nden göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Banu Coşar, göz sağlığımıza besinlerin etkileriyle ilgili halk arasında 'mit' haline gelmiş 4

konu ile ilgili bazı noktalara dikkat çekiyor:

Omega 3'e dikkat:

Balık tüketimi ile alınan omega-3 yağ asitlerinin; görmeyi tehdit eden "yaşa bağlı sarı nokta hastalığı" ve kadınlarda "göz kuruluğu" riskini azalttığını gösteren bazı veriler mevcut. Omega-3'ten zengin balıklar arasında ton balığı, somon, uskumru, ringa, alabalık ve sardunya yer alıyor. Ayrıca keten tohumu, ceviz ve koyu yeşil yapraklı sebzeler de omega-3 içeriyor.

Havuç, göz sinirine faydalı:

Gerçekten de havucun içindeki beta-karoten (A vitamini), gözün retina (sinir) tabakasında ışığı

algılayan hücreler için gereklidir.

Arpacığa sarımsak sürmeyin:

Arpacığın tedavisi sıcak pansuman, antibiyotikli damla ve pomat ile yapılıyor. Çayla kompres ise çay yüzünden değil, sıcak etkisi ile arpacığa ve şalazyona iyi geliyor.

Şiş gözlere salatalık!:

Salatalık göz kapaklarının üstüne konduğunda sabah şişliğini gerçekten azaltıyor. Ve eğer böyle bir uygulama yapmak istiyorsanız, -salatalık alerjiniz olmadığı müddetçe- göz sağlığınız açısından bir sakıncası yok.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt