T
theking
Guest
Çilekli Galette Tanımı İçin Gereçler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
1 su bardağı un
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı katı tereyağı
1 su bardağı un
İç için:
7-8 adet çilek
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Çilekli Galette Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun gereçleri ile ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
Streç sinemaya sarılır, buzdolabında 15 dakika bekletilir.
Sonra merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır, içine toz şeker serpilir.
Dilimlenen çilekler dizilir ve yanlardan kapatılır.
Kenarlarına tavada erittiğimiz tereyağı sürülür, tereyağının üzerine şeker serpilir; 180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben soğuyunca pudra şekeri serptim, dondurmayla da servis edilebilir.
Afiyet olsun .
Su bardağı ölçüsü 200 ml
1 su bardağı un
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı katı tereyağı
1 su bardağı un
İç için:
7-8 adet çilek
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Çilekli Galette Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun gereçleri ile ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
Streç sinemaya sarılır, buzdolabında 15 dakika bekletilir.
Sonra merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır, içine toz şeker serpilir.
Dilimlenen çilekler dizilir ve yanlardan kapatılır.
Kenarlarına tavada erittiğimiz tereyağı sürülür, tereyağının üzerine şeker serpilir; 180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben soğuyunca pudra şekeri serptim, dondurmayla da servis edilebilir.
Afiyet olsun .