Güneşli günlere ağır ağır veda edilen bu günlerde beslenmeye daha fazla dikkatli olmak gerekiyor Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte hastalıklara yakalanma riski de daha çok artıyor Karoser direncini sağlamlaştırmak için vitaminmineral ve antioksidan gibi bileşiklerin besinlerle sağlanması bu dönemde daha da siklet kazanıyor En kuvvetli ve en doğal antioksidan, vitamin ve mineral kaynaklarımız olan yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelere günlük beslenme düzeninde mutlaka yer verilmesi gerekiyor Günde 45 porsiyon meyvesebze tüketimi tatmin edici vitamin dengesini sağlamaya muavin olacaktır Soğuk Algınlığına C Vitamini Antioksidan olarak da atama yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, soğuk algınlığında tesir göstererek belirtileri hafifletiyor Vücutta ambar edilmediği için günlük olarak tüketilmesi gerekiyor C vitamini, yalnızca limon, portakal gibi turunçgillerde yok, kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, maydanoz, roka, domates de bulunuyor Sağlıklı Bağırsaklar ve Enerjik Bağışıklık Sistemi Bağışıklık sisteminin güç kaynağı dinç bağırsaklardır Son dönemde yapılan araştırmalarda probiyotik ve bağışıklık sistemi aralarında enerjik ilişki olduğu ortaya konmuştur bu nedenle düzenli olarak ayran, yoğurt ya da kefire jurnal beslenmenizde yer vermeniz, bağışıklığınızın desteklenmesinde olumlu sonuçlar doğuracaktır Evde yaptığınız yoğurtlara probiyotik maya kullanabilirsiniz Barsak fonksiyonları ahenkli çalışmayan kişiler günlük probiyotik tabletlerden takviye alabilirler Su Tüketimine Dikkat !!! Azalan hava sıcaklığı ile su tüketimini azaltmak keza vücutta atık maddelerin birikmesine hem de cilt kuruluğu gibi problemlere yol açacağından günlük su tüketimine dikkat edilmelidir Keza ceset ısınızın ayarlanması ve dinç böbrek fonksiyonları için de ahenkli su tüketimi önemlidir Sonbahar Depresyonundan Besinler İle Korunun Bu mevsimde gelişen bunalım eğilimi ve stresi denetim altına almada B vitaminlerinden varlıklı beslenmenin hayli faydasını göreceksiniz B grubu vitaminler et, deniz ürünleri, yumurta ve peynirde bulunmaktadır Açılan balık sezonuyla beraber haftada 2 kez balık tüketimi, içerdiği omega3 baştan sona keza bağışıklığı güçlendirecek keza de asap sisteminizi olumlu etkileyecektir Her Besini Mevsiminde Tüketin Doğa her mevsim vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögesi bileşimine sahip yiyecekleri bizlere sunmaktadır Besinleri vücudunuz için mucizeye dönüştürmek sizin elinizde daima mevsimine uygun beslenilmelidir Böylece hem en doğal besinler tüketilir keza de vücudun o mevsim gereksinim duyduğu beslenme öğeleri karşılanmış olur Hangi Ay Hangi Meyve Hangi Sebze … Sonbaharda özellikle tüketilmesi gereken sebzeler: Havuç, salatalık, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, börülce, bamya, kırmızı biber, mantar, darı, barbunya, kabak, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere, domates, dereotu, soğan Meyveler: Şeftali, karpuz, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık, taze ceviz, fındık EKİM ayında; Sebzeler: Havuç, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yer elması, lahana, pırasa, karnabahar Meyveler: Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut, kestane, fındık, ceviz KASIM ayında; Sebzeler: Lahana, kereviz, havuç, karnabahar, pırasa, ıspanak, balkabağı, yer elması, pazı, marul, roka, soğan, biberiye, nane, maydanoz, tere Meyveler: Portakal, ayva, nar, greyfurt, artmut, Trabzon hurması, kivi, muz, mandalina Dyt Aysu BEKCİ id myeparamdataon 'type':'post','v':'39' id effectobardataon effectoCategory:a,mob:1,timgrtalwpcontentuploads202412gripbesleme250x186,effectouniquename:ebuzzIJ4JAMF97I2203875,effectoPostId:126674,effectoPreview:false,effectoPagetitle:Grip kapınızı çalmadan şimdiden önleminizi alın,effectoPublDate:Cuma,Aralık 09,2024,effectoTag:Grip¸nezle¸,purl: sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur