SoruCevap
Yeni Üye
Güneşli günlere ağır ağır veda edilen bu günlerde beslenmeye daha çok dikkat etmek gerekiyor. Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte illetlere yakalanma riski de daha çok artıyor. Vücut direncini yükseltmek için vitamin-mineral ve antioksidan üzere bileşiklerin besinlerle sağlanması bu periyotta daha da ehemmiyet kazanıyor. En güçlü ve en doğal antioksidan, vitamin ve mineral kaynaklarımız olan yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelere günlük beslenme tertibinde kesinlikle nokta verilmesi gerekiyor. Günde 4-5 porsiyon meyve-sebze tüketimi kâfi vitamin istikrarını sağlamaya yardımcı olacaktır.
Soğuk Algınlığına C Vitamini
Antioksidan olarak da hizmet yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, soğuk algınlığında tesir göstererek belirtileri hafifletiyor. Vücutta depo edilmediği için günlük olarak tüketilmesi gerekiyor. C vitamini, yalnızca limon, portakal üzere turunçgillerde değil, kuşburnu, al ve yeşil sivri biber, maydanoz, roka, domates de bulunuyor.
Sağlıklı Bağırsaklar ve Güçlü Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sisteminin güç kaynağı sağlıklı bağırsaklardır. Son devirde yapılan araştırmalarda probiyotik ve bağışıklık sistemi arasında güçlü ilgi olduğu ortaya konmuştur. Bu nedenle tertipli olarak ayran, yoğurt yahut kefire günlük beslenmenizde bölge vermeniz, bağışıklığınızın desteklenmesinde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Meskende yaptığınız yoğurtlara probiyotik maya kullanabilirsiniz. Barsak fonksiyonları tertipli çalışmayan insanlar günlük probiyotik tabletlerden destek alabilirler.
Su Tüketimine Dikkat !!!
Azalan hava sıcaklığı ile su tüketimini azaltmak hem vücutta atık hususların birikmesine hem de cilt kuruluğu üzere sorunlara yol açacağından günlük su tüketimine dikkat edilmelidir. Başkaca vücut ısınızın ayarlanması ve sağlıklı böbrek fonksiyonları için de sistemli su tüketimi kıymetlidir.
Sonbahar Depresyonundan Besinler İle Korunun.
Bu mevsimde artan depresyon eğilimi ve gerilimi denetim altına almada B vitaminlerinden varlıklı beslenmenin epey yararını göreceksiniz. B kümesi vitaminler et, deniz eserleri, yumurta ve peynirde bulunmaktadır. Açılan balık dönemiyle birlikte haftada 2 defa balık tüketimi, içerdiği omega-3 sayesinde hem bağışıklığı güçlendirecek hem de had sisteminizi olumlu etkileyecektir.
Her Besini Mevsiminde Tüketin.
Tabiat her mevsim vücudun gereksinim duyduğu besin ögesi bileşimine sahip yiyecekleri bizlere sunmaktadır. Besinleri vücudunuz için mucizeye dönüştürmek sizin elinizde. Her devir mevsimine münâsib beslenilmelidir. Böylelikle hem en doğal besinler tüketilir hem de vücudun o mevsim muhtaçlık duyduğu besin öğeleri karşılanmış olur.
Hangi Ay Hangi Meyve Hangi Zerzevat …
Sonbaharda münhasıran tüketilmesi gereken sebzeler: Havuç, salatalık, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, börülce, bamya, al biber, mantar, mısır, barbunya, kabak, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere, domates, dereotu, soğan.
Meyveler:Şeftali, karpuz, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık, taze ceviz, fındık
EKİM ayında;
Sebzeler:Havuç, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, al biber, mantar, yan elması, lahana, pırasa, karnabahar
Meyveler: Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut, kestane, fındık, ceviz
KASIM ayında;
Sebzeler: Lahana, kereviz, havuç, karnabahar, pırasa, ıspanak, balkabağı, mekan elması, pazı, marul, roka, soğan, biberiye, nane, maydanoz, tere.
Meyveler: Portakal, ayva, nar, greyfurt, artmut, Trabzon hurması, kivi, muz, mandalina
Soğuk Algınlığına C Vitamini
Antioksidan olarak da hizmet yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, soğuk algınlığında tesir göstererek belirtileri hafifletiyor. Vücutta depo edilmediği için günlük olarak tüketilmesi gerekiyor. C vitamini, yalnızca limon, portakal üzere turunçgillerde değil, kuşburnu, al ve yeşil sivri biber, maydanoz, roka, domates de bulunuyor.
Sağlıklı Bağırsaklar ve Güçlü Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sisteminin güç kaynağı sağlıklı bağırsaklardır. Son devirde yapılan araştırmalarda probiyotik ve bağışıklık sistemi arasında güçlü ilgi olduğu ortaya konmuştur. Bu nedenle tertipli olarak ayran, yoğurt yahut kefire günlük beslenmenizde bölge vermeniz, bağışıklığınızın desteklenmesinde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Meskende yaptığınız yoğurtlara probiyotik maya kullanabilirsiniz. Barsak fonksiyonları tertipli çalışmayan insanlar günlük probiyotik tabletlerden destek alabilirler.
Su Tüketimine Dikkat !!!
Azalan hava sıcaklığı ile su tüketimini azaltmak hem vücutta atık hususların birikmesine hem de cilt kuruluğu üzere sorunlara yol açacağından günlük su tüketimine dikkat edilmelidir. Başkaca vücut ısınızın ayarlanması ve sağlıklı böbrek fonksiyonları için de sistemli su tüketimi kıymetlidir.
Sonbahar Depresyonundan Besinler İle Korunun.
Bu mevsimde artan depresyon eğilimi ve gerilimi denetim altına almada B vitaminlerinden varlıklı beslenmenin epey yararını göreceksiniz. B kümesi vitaminler et, deniz eserleri, yumurta ve peynirde bulunmaktadır. Açılan balık dönemiyle birlikte haftada 2 defa balık tüketimi, içerdiği omega-3 sayesinde hem bağışıklığı güçlendirecek hem de had sisteminizi olumlu etkileyecektir.
Her Besini Mevsiminde Tüketin.
Tabiat her mevsim vücudun gereksinim duyduğu besin ögesi bileşimine sahip yiyecekleri bizlere sunmaktadır. Besinleri vücudunuz için mucizeye dönüştürmek sizin elinizde. Her devir mevsimine münâsib beslenilmelidir. Böylelikle hem en doğal besinler tüketilir hem de vücudun o mevsim muhtaçlık duyduğu besin öğeleri karşılanmış olur.
Hangi Ay Hangi Meyve Hangi Zerzevat …
Sonbaharda münhasıran tüketilmesi gereken sebzeler: Havuç, salatalık, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, börülce, bamya, al biber, mantar, mısır, barbunya, kabak, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere, domates, dereotu, soğan.
Meyveler:Şeftali, karpuz, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık, taze ceviz, fındık
EKİM ayında;
Sebzeler:Havuç, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, al biber, mantar, yan elması, lahana, pırasa, karnabahar
Meyveler: Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut, kestane, fındık, ceviz
KASIM ayında;
Sebzeler: Lahana, kereviz, havuç, karnabahar, pırasa, ıspanak, balkabağı, mekan elması, pazı, marul, roka, soğan, biberiye, nane, maydanoz, tere.
Meyveler: Portakal, ayva, nar, greyfurt, artmut, Trabzon hurması, kivi, muz, mandalina