Gripten korunma yontemleri kısaca

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Gripten Korunma

Kışın soğuk havaları gelmeye başladı mı, gripte kapımızda beklemeye başlar Zannedersiniz ki kışla grip bir yarış icine girmişler Ben mi once geleyim, yoksa sen mi once gel Soğuk gelir gripte arkasından gelir, bahar gelir, grip gitmemekte kararlıdır Oldurmez ama surundurur Hele bir de bağışıklık sisteminiz zayıfsa griple baş etmeniz mumkun değildir Sizi yataklara kadar duşurur Toparlanamazsınız Gripten korunmak icin once bağışıklık sistemimizin cok guclu olması gerekmektedir Kış aylarına ozgu değil, genel olarak sağlığımıza her zaman cok dikkat etmeliyiz Bağışıklık sisteminin zayıf olması sadece grip değil bircok hastalıkla uğraşmamız anlamına gelmektedir Gripten korunmak adına ne yapılıyorsa inanın genel sağlığımız icin de bir o kadar iyi gelecektir Bol sıvı tuketilmesi, yeşil yaprak ağırlıklı besinlerin tuketilmesi, cay yerine ıhlamur, yeşil cay, ahududu, boğurtlen cayının tuketilmesi ve gunluk 2 litre suyun icilmesi, gunde en az 45 dakika doğada yuruyuşun yapılması, her gun portakal, mandalina, elma gibi c vitamini yuksek meyvelerin tuketilmesi, yemeklerde kekik, nane, kimyon gibi baharatların kullanılması hem bizi gripten korur, hem de bağışıklık sistemimizi guclendirir Ayrıca grip en cok elle bulaştığından ellerimizi sık sık sabunlamamız gerekmektedir Bulunduğumuz odayı sık sık havalandırmamız, ayrıca gripli bir kişinin oksururken veya hapşururken mendil, mendil yoksa ellerine değil dirseği ile kapamasını soylemeliyiz Ben grip olsam da olmasam da her gun mutlaka doğal bir kase yoğurt tuketiyorum Yoğurt her derde deva bir yiyecek unutmayalım

Üst Alt