Gul peygamberin (s.a.v) çocuk sevgisi ...

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Gul peygamberin (sav) cocuk sevgisi

imagesgulpeygamberinsavcocuksevgisi5ad2c4e96708c

Sevgili Cocuklar ,

Peygamber Efendimiz (sas) Cocuklari cok severdi Cocuklara karsi cok sefkat ve merhametliydi Her konuda oldugu gibi cocuk sevgisi'' konusunda da muslumanlara en guzel ornek olmustur Cocugun onem ve degerini beIirten hadisi seriflerinden bazilari sunlardi:

''Cocuk, cennet nimetlerinden biridir''

''Cocuk kokusu, cennet kokularindandir''

''Her agacin bir meyvasi vardir Gonulun meyvasi da cocuktur''

Sevgili Cocuklar ,

Hz Peygamber (sas), sevgili torunlari Hz Hasan ve Hz Huseyinli kucagina alir, oksar, oper ve severdi Hatta namaz kilarken sevgili torunlari mubarek omuzlarina Cikarlardi

Sevgili Peygamberimiz, Hz Muhammed (sav) sokak ve carsilarda karsilastigi cocuklara selam verir , saclarini oksar ve onlara ikramda bulunurdu Cocuklara karsi cocuk gibi davranir, onlarin dunyalarina girebilmeyi en iyi O basarirdi Bir hadisi seriflerinde: Kucuk cocugu olan, onun hatiri icin cocuklassin'' buyurmuslardir Kalbinin katiligindan sikayetci olan birine Yetimin basini oksamayi, onlari sevmeyi ve onlara ikram etmeyi'' ogutlemistir Yine bir hadisi seriflerinde: ''Cennette ferahlik ve sevinc evi denilen oyle gosterisli bir yer vardir ki, oraya yalniz cocuklari sevindirenler girebilirbuyurmuslardir

Bir gun RasUlullah (sas) Hz Ali'nin oglu Hasan (ra)'i opmustu Yaninda bulunan Akra: ''Benim on cocugum var, hic birini opmedimdedi Rasulullah (sas) hayretle Akra'nin yuzune bakti ve buyurdu ki: ''Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz

Peygamber Efendimiz (sas), hayatinda hic bir cocugu uzmemis ve kalbini kirmamistir Kucuk yasta Rasululah'a hizmet etmeye baslayan Enes (ra) diyor ki: On sene Hz Peygamber1e hizmet ettim Bana bir defa olsun uf demedi insanlarin en guzel huylusuydu ''

Sevgili Cocuklar ,

Ornegimiz ve onderimiz Peygamber Efendimiz (sas), cocuklarin egitimiyle yakindan ilgilenmis; onlarin hayirli bir nesil olarak yetismelerine cok buyuk ehemmiyet vermistir Bakiniz bu konuda neler buyurmuslar ve ne guzel bir egitimci ornegi vermislerdir:

Cocuklariniza iyi bakiniz! Onlari guzel terbiye ediniz

Cocugu guzel terbiye etmek ve ona guzel bir isim vermek, evladin baba uzerindeki hakIarindandir''
imagesgulpeygamberinsavcocuksevgisi5ad2c4eaca054

Üst Alt