Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Hakkında - Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Tanıtımı - Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Bilgileri - Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Resimleri
İlçe: ELBİSTAN - İl: KAHRAMANMARAŞ
Kültür
Köyün kültürü ile ilgili detaylı bilgiyi
Coğrafya
Etrafı görkemli dağlarla çevrili olan ZERDEKEŞ KÖYÜ büyük bir vadiyi andırır.Köyün en yüksek dağı Salavan Dağı (2370 m)"dır.Geçmişte üzeri ormanla kaplı olan bu dağlar zamanla bilinçsiz tüketim neticesinde bugün kıraç bir görünün halini almıştır.Köy; Elbistan,Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin arasında önemli bir jeopolitik konuma sahiptir.Geçmişte bu coğrafyadan İpek Yolu"nun geçtiği söylenmektedir.
İklim
Köyün iklimi,karasal iklim olup yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk yağışlı geçer
Köy Muhtarı:
Cumali KAYA
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
344 4732221
Cep Telefonu:
(544) 3081620
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000/148
1997/172
İle Uzaklığı:173 km
İlçeye Uzaklığı:13 km
Rakım:1480 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Yok
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak yaşanan bazı olaylardan dolayı bugun kullanılmamakta olup taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesiKöyün yakın geçmiste köylunun imece usulu kendi aralarında topladıkları paralarla ve göstermis oldukları buyuk özveriyle tamamlanmıs ve köyün içme suyu sorunu çözüme kavuşmuştur ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı Köye önemli katkıları olan eski köy muhtarı Ali EREN zamanında kendisi tarafından yaptırılmıs projelerden biri olan ve BAKIMBİNA olarak bilinen bir sağlık ocagı mevcuttur. Bu saglık ocagı zamana yenik dusmus ve bakımsızlıktan dolayı bugun harabe haline gelmistir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Yerel Net
Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi
Köyünüze Ait Bilgi Ve Resimleri Bu Bölümde Paylasabilirsiniz
İlçe: ELBİSTAN - İl: KAHRAMANMARAŞ
Kültür
Köyün kültürü ile ilgili detaylı bilgiyi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
sitesinden edinebilirsiniz.Yakın gelecekte kısa bir içerik eklenecektir.Coğrafya
Etrafı görkemli dağlarla çevrili olan ZERDEKEŞ KÖYÜ büyük bir vadiyi andırır.Köyün en yüksek dağı Salavan Dağı (2370 m)"dır.Geçmişte üzeri ormanla kaplı olan bu dağlar zamanla bilinçsiz tüketim neticesinde bugün kıraç bir görünün halini almıştır.Köy; Elbistan,Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin arasında önemli bir jeopolitik konuma sahiptir.Geçmişte bu coğrafyadan İpek Yolu"nun geçtiği söylenmektedir.
İklim
Köyün iklimi,karasal iklim olup yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk yağışlı geçer
Köy Muhtarı:
Cumali KAYA
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
344 4732221
Cep Telefonu:
(544) 3081620
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000/148
1997/172
İle Uzaklığı:173 km
İlçeye Uzaklığı:13 km
Rakım:1480 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Yok
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak yaşanan bazı olaylardan dolayı bugun kullanılmamakta olup taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesiKöyün yakın geçmiste köylunun imece usulu kendi aralarında topladıkları paralarla ve göstermis oldukları buyuk özveriyle tamamlanmıs ve köyün içme suyu sorunu çözüme kavuşmuştur ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı Köye önemli katkıları olan eski köy muhtarı Ali EREN zamanında kendisi tarafından yaptırılmıs projelerden biri olan ve BAKIMBİNA olarak bilinen bir sağlık ocagı mevcuttur. Bu saglık ocagı zamana yenik dusmus ve bakımsızlıktan dolayı bugun harabe haline gelmistir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Yerel Net
Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi
Köyünüze Ait Bilgi Ve Resimleri Bu Bölümde Paylasabilirsiniz