Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Headlines
Henüz haber oluşturulmadı.
Z

Sebze Konservelerinde gorulen gida zehirlenmesine hangi bakteri yol acar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.697
Tepkime puanı
7.113
Puan
393
Credits
-5

Sebze Konservelerinde görülen gıda zehirlenmesine hangi bakteri yol açar?​

Gıdalarla bulaşan ciddi bir hastalıktır. Hemen ve yeterli tedavi edilmezse yüksek ölüm oranına sahip olan Botulizm hastalığının etkeni Clostridium botulinum’dur. Toksini ısıyla değişme eğilimindedir ve 80°C’de 10 dakika veya daha fazla sürede ısıtma ile yok edilebilir.
Besin zehirlenmesine neden olan maddeler?
Besin kaynaklı hastalıklara/besin zehirlenmelerine neden olan etmenler arasında kimyasal maddeler, doğal besin toksinleri, metaller, tarım ilaçları deterjanlar, plastikler, parazitler ve mikroorganizmalar (bakteri, küf, maya) sayılabilir.

Konservede botulinum nasıl anlaşılır?​

Kabarma, bombeleşme varsa bu clostridium botulinum adlı bakterinin ürediğini gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak eğer sızdırmışsa, küflenme varsa kesinlikle bu konservenin de tadına bile bakılmamalıdır. Kapağı açtığınızda renginde, kokusunda, değişiklik varsa bu konserve de tüketilmemelidir.
Gıda zehirlenmesinden kaçınmak kolaydır?
Gıda zehirlenmesinin özelliği, her şeyden önce gıda kontaminasyonu, ikinci sırada – gıda ürünlerinin işlenmesi, hazırlanması veya depolanması için hijyen koşullarının ihlalidir. Gıda zehirlenmesinden kaçınmak enfeksiyondan çok daha kolaydır, çünkü kişisel ve gıda hijyeni kurallarına uyulması enfeksiyondan neredeyse% 100 sağlık garantisi sağlar.

Akut gıda zehirlenmesi formu nelerdir?​

Akut gıda zehirlenmesi formu, hastalığın tipik bir belirtisidir. Gıda toksik enfeksiyonunun karakteristik özelliği ani bir belirtidir, akut başlangıçlı ve çok belirgin bir semptomatolojidir.
Hangi ülkelerdeki gıda zehirlenmesi istatistiklerinin?
Gıda zehirlenmesi istatistiklerinin Asya, Latin Amerika, Afrika ve diğer bazı ülkelerdeki hastalıkların gerçek resminin yetersiz izlenmesi ve sabitlenmesi ile bağlantılı olan zor bir konu olduğu açıktır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri