Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Headlines
No news have been created yet.
Z

Linux avantajlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
Credits
-5

Linux avantajları nelerdir?​

Linux’un Avantajları
- Ücretsiz. Belirtildiği gibi, Linux işletim sistemini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
- Kullanımı Kolay.
- 3. Güvenli.
- Hızlı Performans.
- Gizliliğin Korunması
- Birçok Dağıtıma Sahip Olun.
- Düzenli Güncellemeler.
- 8. Geliştiriciler için Uygun.
Linux bilmek ne işe yarar?
Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemi temelidir. Çekirdeği kullanılarak ortaya işletim sistemi çıkarılabilir ve bu sayede hem güvenli hem de kişisel sistemler yapılmış olur. Windows a göre çok daha güvenli olmakla birlikte çok da hafiftir. Çok eski bilgisayarlarda bile çok rahat kullanılabilirsiniz.

Linux zararlı mı?​

Büyük ihtimalle herhangi bir anti-virüs programına ihtiyacınız olmayacak çünkü Linux sistemleri bu açıdan çok daha güvenli. Bunun sebepleri, hem Linux’u hedef olan çok fazla virüs olmaması, hem de kurulumlarınızı güvenli repository yani kaynaklardan yapıyor oluşunuz.
Linux nerelerde kullanılıyor?
GNU/Linux nerelerde kullanılır? GNU/Linux; otomasyon sistemlerinde, sunucularda, arabaların dijital sensörlerinde, televizyonların işletim sistemlerinde, mobil cihazların büyük bir çoğunluğunda, savunma sanayinde, uçak yazılımlarında, radarlarda, gemilerde, bankalarda ve benzeri birçok yerde kullanılıyor.

Linux işletim sistemi ücretli mi?​

Linux’u tamamen ücretsiz edinebilirsiniz. Evet, gerçekten böyle, dünyanın dört bir yanındaki bu adamlar düzenli, güvenli, kullanışlı ve iyi görünümlü bir sistem yaptılar ve herkesin özgürce kullanabilmesi için bunu paylaşıyorlar.
Kali Linux iyi mi?
Kali Linux’u normal olarak kullanman bir güvensizlik durumu doğurmuyor. Kali de aynı diğer dağıtımlar kadar güvenlidir. Eğer deneyimlediğin şeyler fazla ileriye giderse işte o anda güvensiz durumuna düşersin ama bu Kali’nin güvensizliğinden değildir.

Linux ile Neler Yapılabilir?​

Kali Linux’ın içinde bulunan araçlar sayesinde Ağ güvelik testi, Windows güvenlik testleri, Arduino gibi sistemlerde test etme ve güvenlik oluşturma, Sitelerin açıklarını bulma, Site güvenliği test etme gibi işlemleri yapılabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri