Gunluk konuşmalarımızda kullandığımız dini ifadeler

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Gunluk konuşmalarımızda kullandığımız dini ifadeler nelerdir

Bismillahirrahmanirrahim:Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla

Allah rahmet etsin: Olen bir kişinin yakınlarına soylenebilecek başsağlığı anlamında soz

Allah'ın rahmeti ve bereketi uzerinizde olsun: Allah'ın merhameti ve bereketinin uzerimize olması icin soylenilen hoş sozdur

Allah'ın emri peygamberin kavliyle: Allah'ın emri ve Peygamberin sozuyle, sunnetiyle anlamına gelen soz

Allah'ım sen bana sabır ver: Allah'tan sabır vermesi dileğinde, isteğinde bulunmak

Allah hayrını versin: Allah sana guzellik nasip etsin gibi hoş isteklerde bulunmak icin kullanılan soz

Allah taksiratını affetsin: Olunun arkasından soylenebilecek en iyi dileklerden birisidir

Allah mekanını cennet eylesin: Olmuş birisinin ardından soylenmesi en makbule gecicek sozdur

Maşallah: Allah'ın dilediği olur anlamına gelir Bu ifadeyi gorduğumuz guzel bir nesne veya olay karşısında beğendiğimizi belirtmek icin kullanırız Aynı zamanda umulmadık durumlar karşısında şaşkınlığımızı belirtmek icin de Maşallah soylenir

İnşallah: Allah dilerse anlamına gelir Gelecekte yapacağımız bir şey icin inşallahderiz Yani Benim dışımda bir engel cıkmadığı surece, ben yurekten bunu yapmak istiyorum Ancak bunun icin Allah'ın da izin vermesini bekliyorumanlamındadır

Allah'tan umut kesilmez: En umutsuz durumlarda bile kotumserliğe kapılmamalı, Allah'ın bir yardımda bulunabileceği duşunulmeli anlamında kullanılır

Allah'a emanet olun: Ayrılan kişilerin, kalanlara soylediği bir esenlik sozudur

Selamun aleykum: Allah'ın selamı uzerinize olsun

Aleykum selam: Allah'ın selamı seninde uzerine olsun

Maşallah: Allah diledi oldu

İnşallah: Allah dilerse

Allah'tan umut kesilmez: En umutsuz durumlarda bile kotumserliğe ve umitsizliğe kapılmamalı, Allah'ın bir lutufta bulunabileceğini duşunulmelidir

Allah'a emanet olun: Herhangi bir şeyin veya bir kimsenin korunmasını Allah'a bırakmak

Allah'a ısmarladık: Ayrılanın kalan veya kalan kişilere soylediği bir iyi dilek sozu

Allah şifa versin: Gecmiş olsun anlamında kullanılan soz veya dilek ifadesi

Allah bereket versin: Genellikle alışveriş sonlarında soylenmesi yaygın hale gelmiş bir temenni, soz veya hayır dua

Üst Alt