Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
61
Yaş
36
Coin
256,936
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? Yemek tarifleri arasında popüler olan güveçte yaprak sarması, lezzetiyle sofraları süslemektedir. İşte Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? sorusunun cevabı: Öncelikle yaprakları haşlayıp soğuması için süzgece alın. İç harcı için pirinci, kıymayı, soğanı, baharatları ve salçayı karıştırın. Yaprakların saplarını kesip iç harçtan koyarak sıkıca sarın. Güveç kabına dizdikten sonra üzerine limon dilimleri ve su ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Servis yaparken üzerine yoğurt ve pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler


Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Güveçte yaprak sarması yapmak için öncelikle aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
– Taze asma yaprağı
– Pirinç
– Soğan
– Domates
– Biber salçası
– Zeytinyağı
– Tuz
– Karabiber
– Nane
– Limon suyu
Güveçte yaprak sarması yapmak için öncelikle yaprakları temizleyip yıkayın. Ardından bir tencerede su kaynatın ve yaprakları kaynar suya atıp 2-3 dakika haşlayın. Haşladığınız yaprakları soğuk suya alarak iyice soğumasını sağlayın.
Bu sırada iç harcını hazırlamak için soğanı doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavada kavurun. Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf hale geldikten sonra biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Ardından doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyerek karıştırın.
Yaprakların sap kısımlarını kesip iç harçtan koyarak sarın ve güveç kabına yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip güveç kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişen güveçte yaprak sarmasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
Yaprak sarması için taze asma yaprakları kullanılmalıdır.
Yaprak sarması iç harcı için pirinç, soğan, baharatlar ve zeytinyağı kullanılır.
Yaprak sarmaları güveçte pişirildiğinde daha lezzetli olur.
Yaprak sarmaları için yapraklar kaynar suda haşlanmalıdır.
Yaprak sarmalarının üzerine limon sıkılarak pişirme işlemi yapılabilir.


Güveçte Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
Yaprak sarması için taze asma yaprakları kullanılmalıdır.
Yaprak sarması iç harcı için pirinç, soğan, baharatlar ve zeytinyağı kullanılır.
Yaprak sarmaları güveçte pişirildiğinde daha lezzetli olur.
Yaprak sarmaları için yapraklar kaynar suda haşlanmalıdır.
Yaprak sarmalarının üzerine limon sıkılarak pişirme işlemi yapılabilir.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Yemek tarifleri arasında popüler olan kıymalı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi: 1. Yaprakları haşlayın ve suyunu süzün. 2. Kıymayı soğan, pirinç, baharatlar ve maydanoz ile karıştırın. 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
İyi bir yaprak sarması nasıl yapılır? İyi bir yaprak sarması yapmak için öncelikle taze yapraklar seçilmeli ve temizlenmelidir. Yapraklar kaynar suda haşlanmalı ve ardından soğuk suyla yıkanmalıdır. İç harcı için pirinç, soğan, domates salçası, zeytinyağı ve baharatlar kullanılmalıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Mercimekli yaprak sarması nasıl olur? Mercimeği haşlayıp soğanla birlikte kavurun. Mercimekli yaprak sarması için pirinci haşladıktan sonra soğanla birlikte kavurun. Yaprak sarması nasıl yapılır? Yaprakları kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Mercimekli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Kara Lahana Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? Kara lahana yaprak sarması yapmak için öncelikle taze ve kaliteli kara lahana yaprakları seçilmelidir. Yapraklar yıkanıp saplarından ayrılır. İç harcı için pirinç, kıyma, soğan, salça, baharatlar ve yeşillikler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Yaprak sarması nasıl pişirilir salçalı? Yaprak sarması yapmak için öncelikle taze üzüm yaprakları kullanmalısınız. Yaprakları kaynar suda haşlayın. Salçalı yapmak için doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. İç harcı için pirinci yıkayıp soğanlarla birlikte kavurun. Baharatları ve salçayı ekleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt