Son konular

Hacamat

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Hacamat, yaklaşık 5000 yıllık geçmişe sahip bir tedavidir. Eski Mısır papirüslerinde de hacamata ilişkin fotoğraflar bulunmaktadır. Tıbbi hacamat tedavisi cilde vakum uygulanması, çizikler yapılması ve cilt altından kanın tekrar vakumla alınması sürecidir. Tek kullanımlık hijyenik gereçler kullanılır. Uygulanan yerdeki dolanımı rahatlatması, spazmı çözmesi, kan alınması ile detoks tesiri yapar. Akupunktur noktalarına ve organ izdüşümlerine ikazlar verilmesi üzere birçok yoldan tesirini gösteren bir tedavi usulüdür.

Sıhhat Bakanlığı 2014 de yayımladığı Klasik ve Tamamlayıcı Tıp yönetmeliğiyle hacamat yapma yetkisini yalnızca sertifikası olan hekimlere vermiştir.

Hacamat tıbbi bir süreçtir. Kesinlikle bir tabip tarafından yapılmalıdır. Halk ortasında yaygın olarak tercih edilen merdiven altı uygulamalar istenmeyen sıhhat sıkıntılarına yol açabilir. Yasal olmayan bu stil uygulamalar yarardan çok ziyana yol açabilir. Hijyenik olmayan materyallerin kullanılması sonucu kan yoluyla bulaşan hastalıkları kapmanıza neden olabilir.

Tıbbı Hacamat Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Hastanın şikayetlerine ve tarama noktalarına nazaran belirlenen noktalara kupalar vakumlanarak yerleştirilir. Birkaç dakika beklenir. Sonrasında kupalar çıkarılır ve yerleri dezenfekte edilir. Bistüri yardımıyla 1-2 mmlik çizikler atılır ve üzerlerine tekrar kupalar vakumlanarak yerleştirilir. Dört-beş dakika daha beklendikten sonra kupalar alınarak yerleri temizlenir.

Tıbbi Hacamat Tedavisi Hangi Hastalıklara Yeterli Gelir?

Migren

Bel fıtığı, boyun fıtığı

Kas ağrıları

Gerilim

Diyabet (şeker hastalığı)

Yüksek tansiyon

Anksiyete (kaygı bozukluğu)

Fibromiyalji

Ürtiker

Migren

Hemoroid (basur)

Bağışıklığı güçlendirici tesiri bulunur

Varis

İnfertilite (kısırlık)

Uyku bozukluğu

Dismenore (adet sancısı)

Altını ıslatma

Prostat hastalıkları

Göz hastalıkları

Kulak hastalıkları

Boyun ve omuz ağrıları

Bacaklarda karıncalanma

Huzursuz bacak sendromu

Siyatik

Böbrek rahatsızlıkları
Tıbbi Hacamat Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hacamatın uygulanamayacağı durumlar nelerdir?

Gebelik

Antikoagülan tedavi

Faal enfeksiyon

Kanama pıhtılaşma bozuklukları

Açık yara

Çok kansızlık (hemoglobin pahasının 9,5 altında olması)

Kalp yetmezliği
Tıbbi hacamat hangi bölgelere uygulanır?

Hacamat baş, boyun altı, sırt, bel, bacak bölgelerine uygulanabilir. Direkt varis üzerine ve açık yaralara uygulanmaz. Hiç hacamat yaptırmamış birine birinci seansta baş hacamatı yapmak uygun olmaz. Evvel sırt, bel bölgesinden yapılır ve bir ay sonraki seansta baştan yapılabilir.

Tek seans kâfi midir?

Hiçbir şikayeti olmayanlara hastalıklara karşı hami olarak 6 ayda 1 tavsiye edilir. Kronik hastalığı olanlara 1 ay aralıklarla 3- 6 seans uygulanabilir.

Çocuklarda uygulanabilir mi?

12 yaş üstü çocuklara kanama bozukluğu yoksa rahatlıkla uygulanabilir. Daha küçüklerin uzman hekim denetiminde kıymetlendirilmesi gerekir.

Yaşlılarda uygulanır mı?

Daha evvel hiç hacamat yaptırmamışsa 65-70 yaş üstü genel durumu düşkün olan şahıslara tavsiye edilmez.

Hacamatın aşikâr vakitleri var mıdır?

Hacamat tedavisi birebir vakitte Hz.Muhammed’in tavsiye ettiği bir tedavi olduğundan İslam’da sünnet olarak kabul edilir. Sünnete uygun hacamat ve tedavi maksatlı hacamat olarak ikiye ayırabiliriz. Sünnete uygun hacamat için bilhassa hicri ayın 14 ünden sonraki günler, bilhassa de tek günler tercih edilmektedir. Aşikâr bir hastalığı, ağrısı, şikayeti olanlar içinse rastgele bir gün beklenmeden tıbbi tedavi emeliyle hacamat her vakit yapılabilir.

Bayanların regl devirlerinde hacamat yapılır mı?

Hayır, regl periyodunda hacamat yapılması tercih edilmez.

Hacamattan evvel dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hacamattan en az 1 gün öncesi ve hacamat günü hayvansal besin yenmemesi tavsiye edilir. Hacamat tıpkı vakitte bir detoks metodu olduğundan beslenmeye dikkat edilirse daha aktif sonuçları olacaktır.

Hacamata gelirken 2 saatlik açlık kafidir. Çok aç ya da çok tok olmamak gerekir.
Hacamattan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Hacamat yapılan yerlere 12 saat su değmemelidir.

Bir hafta boyunca açık havuz, hamam, sauna üzere yerlere gidilmemelidir.

Hacamat yapılan gün fizikî olarak yorucu işler yapılmamalıdır.

Hacamat günlerinde bol su içilmelidir.
 

Similar threads

  • Soru
Hacamat kısaca deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir. Çevremizdeki her türlü kimyasallar, gıda katkı ve koruyucu maddeleri, atılamayan ilaç birikintileri, gıdalardaki hormonlar, çevremizde ve soluduğumuz havadaki ağır metaller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Hacamat kısaca deri altında birikmiş, vücutta marazlara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması sürecidir. Deri altında birikmiş olan kan , kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz cephede etkileyerek birçok illete kapı aralamaktadır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Hacamat Nedir, Hacamatın Faydaları Nelerdir? Hacamat, cildimizin altında biriken damarlarda dolaşmayan ve bulunduğu yerdeki organlara zarar veren kirli kanın, vakum yoluyla dışarı alınmasıdır Deri altında biriken kan, vücutta dolaşmayan ve yoğun bir kıvama gelmiş haldedir Vücutta dolaşmayan bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Hacamat Nedir, Hacamatın Faydaları Nelerdir? Hacamat, cildimizin altında biriken damarlarda dolaşmayan ve bulunduğu yerdeki organlara zarar veren kirli kanın, vakum yoluyla dışarı alınmasıdır Deri altında biriken kan, vücutta dolaşmayan ve yoğun bir kıvama gelmiş haldedir Vücutta dolaşmayan bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Hacamatla İlgili Birtakım Hadisler: Hz. Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) hengamında hacamatın, sıhhati korumak için ve bir tedavi metodu olarak uygulandığını, şahsen kendisinin de hacamat yaptırdığını ve hacamatı tavsiye ettiğini bilmekteyiz. Hacamat tedavi olduğunuz şeylerin en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt