hacıköseler köyü bilgileri - hacıköseler köyü tanıtım - hacıköseler köyü resimleri
Hacıköseler, Aydın ilinin Yenipazar ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
köyün adı köse bir hacı olan bir yörükten gelmiştir.
Kültür
toplala yemegi ve keskegi meshurdur.
Coğrafya
Aydın iline 70 km, Yenipazar ilçesine 22 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 300
1997 453
Ekonomi
Köyün ekonomisi zeytin, zeytin yağı, antep fıstığı yetiştiriciliği ve hayvancılığa bağlıdır
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
köy 1992 yılında paşaköy'den ayrılmıştır.köyün ilk muhtarı ali değirmencioğlu'dur
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır .2005 yılında baştan sona bir sivil oplum örgütü aracılığıyla tamirat geçirmş şauan için ilköğretim ana kademe bu okulda örnemim örmektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köy her geçen yıl daha da gelişmektedir.
kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi
köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
Hacıköseler, Aydın ilinin Yenipazar ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
köyün adı köse bir hacı olan bir yörükten gelmiştir.
Kültür
toplala yemegi ve keskegi meshurdur.
Coğrafya
Aydın iline 70 km, Yenipazar ilçesine 22 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 300
1997 453
Ekonomi
Köyün ekonomisi zeytin, zeytin yağı, antep fıstığı yetiştiriciliği ve hayvancılığa bağlıdır
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
köy 1992 yılında paşaköy'den ayrılmıştır.köyün ilk muhtarı ali değirmencioğlu'dur
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır .2005 yılında baştan sona bir sivil oplum örgütü aracılığıyla tamirat geçirmş şauan için ilköğretim ana kademe bu okulda örnemim örmektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köy her geçen yıl daha da gelişmektedir.
kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi
köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz