hakkarinin yemek adları nedir

hakkarinin yemek adları nedir
0
16

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
44
Yaş
36
Coin
256,937
hakkarinin yemek adları nedir

Hakkarinin yoresel Yemekleri isimleir ve tarifleri

Yoreye ozgu yemek ceşidi olarak pirinc, darı veya bulgur karışımı bir nevi katı ayran corbası olan gulul, bir ceşit işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir

KIRİS


Malzemeler

500 gr kemikli et,
2 buyuk kuru soğan,
2 corba kaşığı tereyağı,
2 corba kaşığı sıvıyağ,
3 corba kaşığı domates salcası,
1 su bardağı besni uzumu,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı ceviz ici,
1 su bardağı sumak,
Nane, kekik,
Tuz, karabiber,
kırmızı pulbiber,

İcli kofte malzemesi:

500 gr orta yağlı kıyma,
2 su bardağı pirinc, Tuz,

İc malzemesi:

500 gr kıyma,
1 soğan,
1 corba kaşığı sıvıyağ,
Yarım su bardağı ince
Cekilmiş ceviz ici,
Nane,
kekik,
kimyon,
Tuz,
karabiber,
kırmızıbiber

Yapılışı:

Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz icini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın Ertesi gun nohutun suyunu değiştirip haşlayın Uzumu bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin 1 su bardağı sumağı 34 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu suzun Bir tencerede kemikli eti pişirin

İc malzeme icin; soğanı temizleyip kup kup doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin Ceviz icini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakınİcli kofte icin; pirinci robottan gecirin Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun Kofte harcından ceviz buyukluğunde parcalar koparın Elinizi ıslatıp parcaları yuvarlayın Baş parmağınızla ortasını cevirerek acın Hazırladığınız ic malzemeden 1 kaşık koyup kofteyi kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin İki soğanı temizleyip kup kup doğrayın Buyuk bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun 3 kaşık domates salcasını ekleyip karıştırın

Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz icini ilave edin Su kaynayınca kofteleri ve uzumu ekleyin Kısık ateşte 1 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın


Koftesir


Malzemeler

500 gr koftelik ince bulgur
1 su bardağı un
3 corba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
Kavurmalı sos icin:
100 gr kavurma
2 soğan
1 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı domates salcası
Nane kırmızı pulbiber

Uzeri icin: Sarımsaklı yoğurt

İnce bulguru tepsiye alın Eritilmiş tereyağını ekleyin Azar azar un ve su serperek icli koftenin dış kısmı kıvamında yoğurun Malzemeden fındık buyukluğunde parcalar koparıp elinizi ıslatarak avuc icinde şekillendirin Malzeme bitinceye kadar işlemi surdurun Bir tencerede su kaynatıp kofteleri haşlayın Kavurmalı sos icin; soğanları temizleyip kıyın Kavurmayı kucuk kucuk doğrayın Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun Salca kavurma ve baharatı ekleyip karıştırınKofteleri servis tabağına alın Uzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Yoğurdun uzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın
 
Üst Alt