Halide İncekara Kimdir - Halide İncekara Biyografisi

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Halide İncekara özgeçmişi
Halide İncekara, Halide İncekara kim
Halide İncekara hakkında bilgi

Halide İncekara kimdir?

Halide İncekara, 18 Eylül 1959'da Antalya'da doğdu. Evli ve 3 Çocuk annesidir

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede Uluslararası İşletmecilik alanında tamamladı. Özel sektörde mali koordinatör ve genel müdür olarak çalıştı. Gazete ve dergi köşe yazarlığı, TV'de program danışmanlığı yaptı. Sivil toplum stratejik danışmanı olarak çalışmalarda bulundu. Kadın-Aile Gençlik ile ilgili dernek, vakıf kuruculuğu ve yöneticiliği görevlerini üstlendi. İncekara, Avrasya-Bir Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Sigorta Acenteler Birliği Denetleme Kurulu Üyesi, Çalışan Kadını Destekleme Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Geleceğe Bir Adım Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 22. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen İncekara 22. Dönem'de Avrupa Konseyi ve BAB Üyesi, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili, TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayları Araştırma Komisyonu Başkanı, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Ve İnceleme Komisyonu Üyesi, TBMM Çocuk Haklarını İzleme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23 Yasama döneminde ise AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyonuna seçildi. TBMM çatısı altındaki çalışmalarını çocuk, gençlik ve kadın konularında yoğunlaştıran Halide İncekara iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt