Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Hamilelikte NTD nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.782
Tepkime puanı
7.187
Puan
393
Zeberus

Hamilelikte NTD nedir?​

Nöral tüp defekti ( NTD olarak da adlandırılır) beyin, omurga veya omuriliğin doğumsal kusurlarıdır. Bebeğin vücudunun bir veya daha fazla bölümünün şeklini veya işlevini değiştirirler.

Anensefali genetik mi?​

Nöral tüp defektinin büyük çoğunluğunu oluşturan anensefali ve spina bifida en sık görülen konjenital malformasyon grubudur. Etyolojisi tam bilinmemekle beraber genetik ve çevresel faktörler suçlanmaktadır. Anensefalik olguların e’i intrauterin hayatta ex olur.
Anensefali sebebi nedir?
Anensefali, anne karnındaki bebeğin, kafatasının gelişmemesi ya da beyin gelişiminin gerektiği gibi sağlanmaması sonucunda meydana gelir. Anensefali oldukça ciddi bir hastalıktır. Anensefali hastalığı olan bebekler, doğumda kafalarının beyin kısmı basık ya da açık şeklinde doğabilirler.

NTD sonucu kaç olmalı?​

Bebekde Down Sendromu, Edwards Sendromu, NTD (nöral tüp defekti ) risk oranlarını belırleyen tarama testidir. İkili testden bir farkı NTD riskinin de belirlenmesidir. NTD riski AFP değelerine göre belirlenir. 2.5 MoM değerlerinin üstü riskli kabul edilir, NTD bebeğin sinir sistemini ilgilendiren bir hastalıkdır.

Anensefali kaç yaşına kadar yaşar?​

Literatürde 3 yaşına kadar yaşayan başka bir bebeği olmadığına dikkati çeken Menekşe, “Tıp desteğiyle ve ailenin öz verili bakımıyla bebeğin yaşamını gidebildiği kadar gitmesini sağlayacağız. Bu hastalığın maalesef herhangi bir tedavisi yok. Bebek dışardan hormon ve ilaç takviyesi alıyor.
Anensefali tekrarlar mı?
Anensefali’nin 2. gebelikte tekrarlama oranı % 5 civarındadır.
Anensefali, bebeğin beyninin ve kafatasının bir kısmının veya tamamının oluşmaması şeklinde tanımlanan bir doğum kusurudur. Bu bebekler ya doğmadan anne karnında veya doğduktan sonraki ilk hafta içinde kaybedilir. Yani yaşama şansları yoktur.
Tedavisi olmayan bir kusurdur. Yalnızca folik asit takviyeleri ile Anensefali oluşumunun önüne geçilebilir.
Ensefaloselin ne demek?
Ensefalosel, beyin dokusunun kafatasındaki bir açıklıktan kese şekildeki fıtıklaşmasıdır. Bazı durumlarda, beyin omurilik sıvısı veya beyni örten zarlar (meninks) da bu boşluktan çıkıntı yapabilir. Fıtıklaşmış yapı beyin dokusu ve zarları birlikte içeriyorsa meningoensefalosel olarak isimlendirilir.

AFP MoM değeri kaç olmalı?​

AFP referans aralığı; hamilelerde10 -150 ng/mL, hamile olmayan kadınlar ile erkeklerde 0 – 40 ng/mL değerleri arasında olmalıdır. Hamilelik döneminde yapılan testte AFP yüksek çıktı ise bu durum anne karnındaki bebekte, sinirsel tüp kusuru olduğu anlamını taşıyabiliyor.

AFP kaç olursa tehlikeli?​

AFP (Alfa Fetoprotein), kronik karaciğer hastalığı bulunanlarda hafif veya orta düzeyde yüksek olabilmektedir. Bu değerler çoğunlukla 500 ng/ml’den fazla olmaz. Hepatoma ve hepatoselüler karsinom gibi karaciğer kanserlerinde 500 ng/ml düzeyinin üzerinde olmaktadır.
B HCG değeri kaç olmalı?
Normal sağlıklı bir bireyde hamilelik durumu söz konusu değilse, kandaki Beta HCG değeri 0 ila 10 mlU/ml aralığındadır. Bu değerin üzerinde seyreden sonuçlarda ve üreme çağındaki kadınlarda gebelik durumundan şüphelenilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri