Son konular

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Yiyecek Ve İçecekler

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
43
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en hayati ve hassas dönemlerden birisidir. Bu nedenle hamile kadınların sağlıklı beslenmeleri çok önemlidir. Hamileler ne yediklerine çok dikkat etmeli, zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya özen göstermelidirler.
Hamilelikte Beslenme
Annenin tek başına karar veremeyeceği bir beslenme dönemidir ve en doğrusu uzman yardımı alarak hamileliği atlatmaktır. Çevredeki kişilerin doğru ya da yanlış bilgi birikimlerinden kaynaklı tavsiye yığını hamileliğin sonlanmasıyla alınan aşırı kilolar ya da bebeğin herhangi bir besinden eksik kalması sonucu oluşan anormal durumların pişmanlığı ile sonlanabilir.
Hamilelik Süresinde Zararlı Sebzeler

Normal durumda faydalı olan bazı sebzeler hamilelik durumunda zararlı olabilir ve tüketilmemeleri gerekir. Bunun sebebi bazen bitkilerin etkilerinden bazen de vücudun mikroplarla savaşma gücünün azalmasından kaynaklanır.
Bazı bitkiler rahim kasılmasına sebep olup erken doğumu ya da düşüğü başlatabileceğinden hamilelik esnasında tüketilmemelidir.
Hamilelikte zararlı yeşillikler; aloevera, fesleğen, ada çayı, kekik, sedef otu, ginseng.
Sebzeler iyice yıkanarak tüketilmemeleri durumunda hamilenin vücuduna giren zararlı mikroplar bedeni zayıf düşüreceğinden dikkat edilmelidir.
Hamilelikte Zararlı SebzelerHamilelik Süresinde Zararlı Meyveler

Vitamin kaynağı meyveler hamilelik sırasında tehlikeli olabilir.
Hamilelikte zararlı meyveler arasında yer alan nar, normal durumda iyi bir antioksidan olduğu halde hamilelerde fazla tüketilmesi durumunda düşüğe neden olabilir.
Hamilelikte besinlerin tüketilme miktarları çok önemlidir. Doktora danışarak beslenme programı uygulanmalıdır. Ayrıca annenin ya da bebeğin alerjisi olan herhangi bir meyvenin asla tüketilmemesi gerekir.
Hamilelikte Zararlı MeyvelerHamilelikte Yumurtanın Yararı ve Zararı

Yumurta besin değerleri yönünden çok faydalı besinlerdendir. Ancak hamilelikte yumurtanın tüketilme şekline ve miktarına çok dikkat edilmelidir.
Az pişmiş ya da çiğ yumurta hamilelerin asla tüketmemesi gereken besinlerdendir. Çünkü içerdikleri bazı mikroorganizmalar bebeğe zarar verebilir.
Oysa ki tam pişmiş yumurtada ısının etkisiyle zararlı ikroorganizmalar ölür ve bebek için oldukça faydalı bir besine dönüşür.
Hamilelikte Yumurtanın Zararları ve YararlarıHamilelikte Peynirin Yararı ve Zararı

Peynirler yüksek miktarda kalsiyum içeren oldukça faydalı yiyeceklerdendir.
Ancak hamilelik süresinde peynirler tüketilirken dikkat edilmezse düşüklere sebep olabilir. Bunun sebebi küflü peynirlerdir. Peynirdeki küf bebeğin düşmesine neden olacağından hamilelik süresinde küflü ve çiğ peynirlerden uzak durulması gerekir.
Hamilelikte Peynirin ZararlarıHamilelikte Etin Yararı ve Zararı
Et kaliteli bir protein kaynağıdır. Hamilelikte doğru pişirme tekniği ile tüketilirse bebek ve anne için çok yararlıdır.
Düşüğe neden olan yiyecekler arasında çiğ ya da yarı çiğ et gelir.
Tam pişmemiş ette bulunan toksoplazma riski bebeğin düşmesine neden olur.
Hamileler et tüketirken tam pişmiş olmasına ve etin hiç bir yerinin pembe kalmamasına dikkat edilmelidir.
Ayrıca et pişirilirken siyah renk almamalı yani kömür gibi çok fazla pişirilmemelidir. Yanık et, kanser riskini artıran yiyecekler arasında yer alır.
Hamilelikte Etin ZararlarıHamilelikte Patatesin Yararı ve Zararı
Patates iyi bir potasyum ve magnezyum kaynağıdır. İçerdiği bu mineraller sayesinde hamilelikte oluşabilecek krampların azaltılmasında yardımcıdır. Ancak patates doğru pişirme tekniği ile tüketilmezse hamilelere ve bebeğe zararlı bir besine dönüşür.
Kızartılmış patates içindeki karbonhidratın ve aminoasitlerin yüksek ısıda kimyasal reaksiyon sonucunda kanserojen maddeye dönüşmesi sebebiyle hamilelikte tüketilmesi halinde bebeğin ve annenin sinir sistemine zarar verir.
Reaksiyon sonucu oluşan akrilamid maddesi patates kızartmalarında ve cipslerinde bulunur.
Hamilelikte Patatesin ZararlarıHamilelikte Deniz Ürünlerinin Yararı ve Zararı
Balıklar tam pişmiş olmaları halinde hamilelikte çok yararlıdır.
Kabuklu deniz ürünleri ise içindeki salmonella sebebiyle zehirlenme oluşacağından hamilelikte asla tüketilmemesi gerekir.
 

Similar threads

  • Soru
Hamilelikte uzak durulması gereken şeyler bebeğin ve annenin sağlığı için çok fazla önem arz ediyor Hamileyken yasak olan uzak durulması gereken besinler, hayvanlar ve diğerleri Hamilelikte Uzak Durulması Gerekenler Hamilelik dönemi tüm anne adayları için hayatlarını bebeklerini koruma üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Hamilelikte uzak durulması gereken şeyler bebeğin ve annenin sağlığı icin cok fazla onem arz ediyor Hamileyken yasak olan uzak durulması gereken besinler, hayvanlar ve diğerleri Hamilelikte Uzak Durulması Gerekenler Hamilelik donemi tum anne adayları icin hayatlarını bebeklerini koruma uzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Hamilelik devrinde bebeğin sıhhati düşünülerek beslenmeye ekstra itina gösterilir. Anne adayları günlük beslenmesinde sebzeler, meyveler, yumurta, balık, süt üzere birçok besine yer vermesi gerektiğini bilir. Pekala yer verilmemesi gereken, sonlu tüketmek gereken besinleri yahut tüketirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Hamilelikte Tüketilmemesi Gerekenler Kadınların beslenme alışkanlıklarına en çok dikkat etmeleri gereken dönem hamilelik zamanıdır. Hamilelik evresinde zararlı besinleri tüketmek ya da dengesiz beslenmek bebeğin anne karnındaki gelişimini kötü yönde etkilemektedir. Bebek için gerekli vitaminler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Protein: Protein hamilelikte temel besin kaynağı olmalıdır, çünkü annenin enerji sağlaması ve bebeğin gelişimini tamamlaması için en çok proteine ihtiyaç duyulur. Günde en az 1-2 porsiyon çeşitli protein içeren gıdalar alınmalıdır. Tam pişmiş balık veya deniz ürünleri, karaciğer, tavuk, yağsız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt