Soğan, Havuç, Sarmısak, Lahana, Üzüm suyu, Sirke
Hazırlanış Şekli:
* Soğan, sirke ile haşlanır. Süzülerek elde edilen posa yakı kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu yakı yatmadan önce sıcak olarak ayak ve bacak üzerine
sarılır.
* Rendelenmiş havuç ve sarmısak suda haşlanır. Sıkı*larak elde edilen posa yakı kıvamına gelinceye kadar sirke ile yoğrulur. Hazırlanan bu yakı kasık üzerine konarak sarılır. Sıkılarak elde edilen sıvı ile de el ve ayak banyosu yapılır.
* Lahana, üzüm suyu ile haşlanır, süzülerek elde edilen lap, tedavi süresince ayak ve bacak üzerine konarak bağlanır
Hazırlanış Şekli:
* Soğan, sirke ile haşlanır. Süzülerek elde edilen posa yakı kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu yakı yatmadan önce sıcak olarak ayak ve bacak üzerine
sarılır.
* Rendelenmiş havuç ve sarmısak suda haşlanır. Sıkı*larak elde edilen posa yakı kıvamına gelinceye kadar sirke ile yoğrulur. Hazırlanan bu yakı kasık üzerine konarak sarılır. Sıkılarak elde edilen sıvı ile de el ve ayak banyosu yapılır.
* Lahana, üzüm suyu ile haşlanır, süzülerek elde edilen lap, tedavi süresince ayak ve bacak üzerine konarak bağlanır