Hamzabali Köyü Yenipazar Aydın

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
hamzabali köyü bilgileri - hamzabali köyü tanıtım - hamzabali köyü resimleri

Hamzabali, Aydın ilinin Yenipazar ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köyde eskilerden Hamza Ballı diye bir muhtarın adından gelmiştir.

Kültür

Köyün gelenek, ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.köyün keşkek, yaprak sarması, biberli piliç yemeği, mermerde pişirilen tavuk, ot pidesi, otlu çöreği, domates salçası ve kırmızı biber tozu meşhurdur.Ayrıca yuvalama ve acılı aş en çok tüketilen yemeklerdendir.

Coğrafya

Aydın iline 38 km, Yenipazar ilçesine 7 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 3102
2000 1716
1997 1433

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Hamzabali, Aydın ili Yenipazar ilçesinin en geniş ovası olan köyüdür. Nüfus bakımından büyük bir köydür ve nüfusuna oranla gelişmiştir. Köyde resmi ortaokul lise ve ilköğretim okulu bulunmaktadır. Köyün okuma seviyesi çok yüksektir.. Köyün ovasının büyük olması dolayısıyla halkın çoğunluğu tarımla uğraşmaktadır. Köyde iki zeytin yağı fabrikası bulunmaktadır.Ayrıca Hamzabali Köyü kasaba olmak için uğraş vermektedir.Ayrıca köyün resmi voleybol takımının Türkiye 2.liği vardır. Köyde bir eczane bir internet cafe bir şelale ve bir kasap vardır.Köy gelişmiş olup köy çocukları için okulun içinde bir kütüphane ve oynamaları için büyük bir park ve halı saha vardır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi de vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt