Hamzalı Köyü Yumurtalık Adana

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Hamzalı Köyü Yumurtalık Bilgileri - Hamzalı Köyü Hakkında - Hamzalı Köyü Tanıtımı -Hamzalı Köyü Resimleri

İlçe: YUMURTALIK - İl: ADANA

Köy Muhtarı: BÜLENT DEMİRCAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:

0 (322) 675 22 21

Cep Telefonu:

0 (532) 401 21 25
Adana
Bilgiler
Nüfus 550 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 01680
Alan Kodu 0322
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Adana
İlçe Yumurtalık
Web Sitesi

Hamzalı, Adana ilinin Yumurtalık ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi

Hamzalı köyü; 1924 Yunanistan'ın Selanik şehrinden göç edip gelen muhacirlerin yerleştiği ve yaşadığı bir köydür. Köyün adı da şurdan gelir; zamanında köyün kurulduğu yerde Hamza Bey Çiftliği varmış. Köyün adıda burdan gelmektedir. Köyün eski adlarından biride Bedros'tur.

Kültür

Yemekleriapuçlar, soğan dolagıcı,kaçamak,pırasa,kabak ve pirinç pitesi,içli köfte,yüssük çorbası,mantı,sarmısakllı köfte,mercimekli köfte,baklava,reşdi helvası,palüze,zerde,sütlü tarhana çorbası,kaşa çorbası,popara vb.gibi Selanik'ten hiç diğişikliğe uğramadan geleneksel yemeklerimizdir.

bu köyde tipik egenin hoşgörüsü,güleryüzlülüğü,misafirperverliğiliği çok net gözükmekte.egeden yüzlerce km ötede bir ege durmakta karşınızda.ben bir egeli olarak köyü ziyaret ettiğimde ege nin kokusunu aldım.umarım bu meziyetleri hiç kaybetmeden var oldukları müdetçe devam ettirirler.ve en önemlisi yumurtalık köyleri içerisinde gördüğüm en modern köy görünümünde idi köy(hem fiziki hem de kültürel olarak).sanırım bu saat itibariyle 38 internet kullanıcısı var.mesela biraz daha aşağıdaki demirtaş köyünde internet yeni gelmişken burada 38 ev kullanıyor interneti.pekçok köyde görmediğim köye gelen misafirleri konuk etmek için konuk evleri var.zaten gördüğüm kadarıyla konuk evinin olup olmamasından ziyade cömert yürekleri var.yolunuz düşerise buralara bu güzel ege (bence ege)köyünde ,kahvesinde bir soğpet edin.güzel ve zevkli bir mola olacağına garanti veriyorum

Coğrafya

Adana iline 66 km, Yumurtalık ilçesine 16 km uzaklıktadır. Köyün ulaşım sorunu bulunmamaktadır. bu yüzden köy halkı ulaşım sorunu yaşamamaktadır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 550
1997 592

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkının çoğunluğu tarımla uğraşmaktadır. Bundan dolayı köyün en büyük geçim kaynağı tarıma dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Bülent Demircan
1999 - Ömer Gümüştaş
1994 - Ömer Gümüştaş
1989 - Ömer Gümüştaş
1984 -İsmet Günsay

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Üst Alt