Hangi Yemeğe Hangi Baharat
Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır
Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya cıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat kori mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya cıkarır? Ne tur karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız
Diyetisyenler, yemeklerde ozellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdecal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kacınmamak gerektiğini soyluyor
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye
Tavuk: Zencefil, kekik, adacayı, tarhun
Kabak: Yenibahar, tarcın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun
Bezelye: Fesleğen, nane, adacayı, tarhun, kekik
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, kucuk Hindistan cevizi
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran
Mantar: Tarhun, kekik
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeric
Sebzeler: Kekik
Soğan: Fesleğen, kekik
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adacayı
Bahce bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun
Sut danası: Fesleğen, kori tozu, biberiye, adacayı, kekik
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarcın, sarımsak
Yumurta: Kekik, tarhun
Ispanak: Kekik, kucuk Hindistan cevizi,biberiye
imageshangibaharathangiyemege5af9d281cbd62
Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır
Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya cıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat kori mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya cıkarır? Ne tur karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız
Diyetisyenler, yemeklerde ozellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdecal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kacınmamak gerektiğini soyluyor
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye
Tavuk: Zencefil, kekik, adacayı, tarhun
Kabak: Yenibahar, tarcın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun
Bezelye: Fesleğen, nane, adacayı, tarhun, kekik
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, kucuk Hindistan cevizi
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran
Mantar: Tarhun, kekik
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeric
Sebzeler: Kekik
Soğan: Fesleğen, kekik
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adacayı
Bahce bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun
Sut danası: Fesleğen, kori tozu, biberiye, adacayı, kekik
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarcın, sarımsak
Yumurta: Kekik, tarhun
Ispanak: Kekik, kucuk Hindistan cevizi,biberiye
imageshangibaharathangiyemege5af9d281cbd62