Hangi Baharat Hangi Yemeğe

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Hangi Yemeğe Hangi Baharat


Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır

Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya cıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat kori mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya cıkarır? Ne tur karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız

Diyetisyenler, yemeklerde ozellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdecal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kacınmamak gerektiğini soyluyor

İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:


Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye

Tavuk: Zencefil, kekik, adacayı, tarhun

Kabak: Yenibahar, tarcın, karanfil, zencefil,

Karaciğer: Fesleğen, soğan

Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun

Bezelye: Fesleğen, nane, adacayı, tarhun, kekik

Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, kucuk Hindistan cevizi

Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran

Mantar: Tarhun, kekik

Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik

Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeric

Sebzeler: Kekik

Soğan: Fesleğen, kekik

Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adacayı

Bahce bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun

Sut danası: Fesleğen, kori tozu, biberiye, adacayı, kekik

Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarcın, sarımsak

Yumurta: Kekik, tarhun

Ispanak: Kekik, kucuk Hindistan cevizi,biberiye

imageshangibaharathangiyemege5af9d281cbd62
 
Üst Alt