Hangi Sebze Ne Zaman Ekilir?
imageshangisebzenezamanekilir5ad88c237e610
Hangi Sebze Ne Zaman Ekilir?
İnsanlar artık hangi meyvenin sebzenin ne zaman ekileceğini karıştırır hale gelmiştir Meyve sebzelerin hormonsal dengeleriyle oyle bir oynandı ki kişiler de neyi ne zaman alacaklarına nasıl ekilip ne zaman dikileceğine karar verememekte bilmemektedir Aslında bizler atalarımızdan bu zamana gelene kadar toprakla uğraşmış ciftciği cok iyi bilen bir milletiz Bundan dolayı toprağın ne derece guzel ekilip guzel verim alacağımızı cok iyi biliriz Sebzelerin de meyvelerinde ekilip dikildiği tarihleri cok iyi bilir ve bu konulardan cok iyi anlarız Yinede sizler icin biraz bilgiler vermeden gecemeyeceğiz İsterseniz aylara bakarak hangi zamanlarda ne ekilir bir bakalım
Hangi Sebze Ne Zaman Ekilir?
Ocak: Turfanda patates ekimine, uygun yorelerde, ocak ayının ikinci yarısında başlanır Ekim ile birlikte azot, fosfor ve potaslı gubrelerle gubreleme yapılır Gubreden once toprak ph’ı notr olacak şekilden tarım kireci uygulanır Ocağın ikinci haftasından itibaren, hasadı tamamlanan yazlık sebze yerleri temiz hale getirilir Yeni ekilmeye hazırlanılacak sebzeler icin toprak hazırlanır Biber, patlıcan icin sıcak yastık hazırlanır
Şubat: Fasulye, bezelye gibi urunlerin ekilecek yerlerin toprak hazırlığı yapılır Karnabahar, lahana ve pırasanın hasadı yapılır Havuc, ıspanak, marul ve turpun hasadına devam edilir Biber, domates ve patlıcan tohumları sıcak yastıklara ekilir
Mart: Patates icin ekilecek yer hazırlıkları tamamlanır Ekim, kirecleme ve gubreleme yapılır Fasulye icin ekilecek yerlerde, tohum yatağı hazırlıkları tamamlanır Mart ayının ikinci haftasında gubre atılır Ayın ikinci yarısında ekime başlanır
Nisan: Bamya, karnabahar, fasulye, kabak, lahana ve soğan tohumlarının ekimine devam edildiğini soyleyelim Kavun ve karpuz tohumları hazır olan yerlere ekilir
Mayıs: Gecen ay dikilen fidelerin capalama, ot alma, sulama ve gubreleme benzer bakım calışmaları surdurulur
Haziran: Kışlık sebzelerden lahana, karnabahar, pırasa gibi diğer fideleri bahcedeki ana bolgelerine dikilir Havalar diğer aylara gore oldukca ısındığı icin biber, domates, fasulye, karpuz, patlıcan ve soğan gibi sebzelerin sulaması aksatılmamalıdır
Temmuz: Kabak, kavun ve karpuzlarda telli bocek; domateslerde mildiyo; biber ve domateslerde yeşil kurt mucadelesine devam edilir Lahana ve karnabahar sebzelerinin ekimi yapılır
Ağustos: Yazlık sebzelerin hasadına devam edilir
imageshangisebzenezamanekilir5ad88c237e610
Hangi Sebze Ne Zaman Ekilir?
İnsanlar artık hangi meyvenin sebzenin ne zaman ekileceğini karıştırır hale gelmiştir Meyve sebzelerin hormonsal dengeleriyle oyle bir oynandı ki kişiler de neyi ne zaman alacaklarına nasıl ekilip ne zaman dikileceğine karar verememekte bilmemektedir Aslında bizler atalarımızdan bu zamana gelene kadar toprakla uğraşmış ciftciği cok iyi bilen bir milletiz Bundan dolayı toprağın ne derece guzel ekilip guzel verim alacağımızı cok iyi biliriz Sebzelerin de meyvelerinde ekilip dikildiği tarihleri cok iyi bilir ve bu konulardan cok iyi anlarız Yinede sizler icin biraz bilgiler vermeden gecemeyeceğiz İsterseniz aylara bakarak hangi zamanlarda ne ekilir bir bakalım
Hangi Sebze Ne Zaman Ekilir?
Ocak: Turfanda patates ekimine, uygun yorelerde, ocak ayının ikinci yarısında başlanır Ekim ile birlikte azot, fosfor ve potaslı gubrelerle gubreleme yapılır Gubreden once toprak ph’ı notr olacak şekilden tarım kireci uygulanır Ocağın ikinci haftasından itibaren, hasadı tamamlanan yazlık sebze yerleri temiz hale getirilir Yeni ekilmeye hazırlanılacak sebzeler icin toprak hazırlanır Biber, patlıcan icin sıcak yastık hazırlanır
Şubat: Fasulye, bezelye gibi urunlerin ekilecek yerlerin toprak hazırlığı yapılır Karnabahar, lahana ve pırasanın hasadı yapılır Havuc, ıspanak, marul ve turpun hasadına devam edilir Biber, domates ve patlıcan tohumları sıcak yastıklara ekilir
Mart: Patates icin ekilecek yer hazırlıkları tamamlanır Ekim, kirecleme ve gubreleme yapılır Fasulye icin ekilecek yerlerde, tohum yatağı hazırlıkları tamamlanır Mart ayının ikinci haftasında gubre atılır Ayın ikinci yarısında ekime başlanır
Nisan: Bamya, karnabahar, fasulye, kabak, lahana ve soğan tohumlarının ekimine devam edildiğini soyleyelim Kavun ve karpuz tohumları hazır olan yerlere ekilir
Mayıs: Gecen ay dikilen fidelerin capalama, ot alma, sulama ve gubreleme benzer bakım calışmaları surdurulur
Haziran: Kışlık sebzelerden lahana, karnabahar, pırasa gibi diğer fideleri bahcedeki ana bolgelerine dikilir Havalar diğer aylara gore oldukca ısındığı icin biber, domates, fasulye, karpuz, patlıcan ve soğan gibi sebzelerin sulaması aksatılmamalıdır
Temmuz: Kabak, kavun ve karpuzlarda telli bocek; domateslerde mildiyo; biber ve domateslerde yeşil kurt mucadelesine devam edilir Lahana ve karnabahar sebzelerinin ekimi yapılır
Ağustos: Yazlık sebzelerin hasadına devam edilir