We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Hangi Vitamin Daha İyi

SoruCevap

Üye
Tepkime
65
Time online
0
Coin
256,935
Hangi Vitamin Daha İyi

Bu kolay yanıtlanabilecek bir soru değil ama denemekte yarar var! Çünkü sağlığını koruyup geliştirmek isteyenlerin vitamin desteklerine ilgisi artıyor. Bu sevindirici gelişme doğru bilgi ile desteklenmezse gereksiz ekonomik kayıplara yol açıyor. Son yıllarda eczane ve vitamin dükkânlarında satılan ürünlerin çeşidi çoğaldı. Bunların hepsinin kaliteleri aynı değil. Firmaların kullandıkları maddelerin temin edildiği kaynaklar, ürünlerin içinde bulunan desteklerin miktarları, hazırlama koşulları, paketleme şartları, hatta saklanma şekilleri ciddi farklar yaratabiliyor. Pahalı olanı en iyi olan anlamına gelmiyor. Kısacası etkili, ucuz ve güvenli bir vitamin desteği seçmek kolay değil. Ayrıca ciddi bir bilgi kirliliği tehdidi de var. Bu konuda herkes aklına geleni söylüyor, yazıyor, çiziyor. Kısacası üretimde ve bilgilendirmede sağlık otoritelerinin –örneğinin Sağlık Bakanlığı’nın- ciddi bir kontrol yaptığını söylemek çok zor.

BİR TABLETE 40 ÜRÜN SIĞAR MI

Geçenlerde ünlü bir Amerikan vitamin firmasının bir ürününde kırktan fazla maddenin bulunduğunu görünce ben bile şaşırdım! 500 mg.’lık bir tabletin içine altmıştan fazla vitamin, mineral ve bitki özünü sıkıştırabilmeyi nasıl başardıklarını doğrusu bir türlü anlayamadım. Böyle bir işi dünyanın en ünlü ilaç firmalarının bile başarabileceklerini iyi bilen biri olarak da üzüldüm. Sorun daha ürünü satın alma aşamasında başlıyor. Üzerindeki fiyatı hak eden, üretim koşullarına ve kalitesine güvenebileceğiniz, yutunca gerçekten faydalanabileceğiniz ciddi bir ürün bulmak öyle pek kolay olmayabiliyor.

OLSA DA OLUR, OLMASA DA

Başka bir nokta daha var. İyi beslenen birinin (ileri yaşlar hariç) mutlaka bir vitamin desteği kullanması da gerekmiyor. Öte yandan “ekonomik durumum iyi, zamanım var, sağlığımı güçlendirmek, sağlık risklerimi azaltmak istiyorum” diyorsanız bu ürünlerden her zaman, her yaşta faydalanmanız da mümkün olabiliyor. Bazı özel durumlar var ki böyle dönemlerde o kişilerin belirli destekleri mutlaka kullanmaları gerekiyor. Kısacası “olsa da olur, olmasa da” diyebileceğiniz dönemler de, bu ürünlerden faydalanmanız gereken zamanlar da var. En doğrusu bu yükte hafif, parada ağır besin unsurlarını doğal yoldan, yiyeceklerle birlikte kazanmanızdır. Bunun yolu ise bilinçli beslenmekten geçiyor.
Sorun araştırın

Sağlığı desteklemek, güçlendirmek, korumak ya da herhangi bir hastalığı daha hafif atlatmak amacıyla kullanacağınız her desteğin size mutlaka bir ekonomik yük getireceğini ama her zaman arzu ettiğiniz düzeyde etkili bir yarar sağlamayabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu destekleri kullanmanız halinde bile “doğru ürünleri satın almaya, onları doğru koşullarda saklamaya” özen gösterin. Kullandığınız desteklerle ilgili bilgilenmeye gayret edin. Olanak bulursanız bu konuda güvendiğiniz yazarların kitaplarından, yazılarından istifade edin.
Kendi kendinize de kilo verebilirsiniz

Eğer kilo fazlalığınız sağlıklı kilonuzun yüzde 3–5’ini geçmiyorsa, yani vermeniz gereken topu topu 3–4 kiloysa bunu kendiniz de başarabilirsiniz. Yapacağınız şey en azından orta seviyede, düzenli ve haftada 3–4 günden az olmamak üzere, 30–40 dakikalık bir fiziksel aktivite oluşturarak ve yiyecek içeceklerden kazandığınız toplam kaloriyi azaltmak olmalı. Toplam kalori alımını azaltmanın en kolay yoluysa daha az yağ tüketmek -kızartmalara yağlı yiyeceklere veda etmek-, sebze ve tam tahıl ağırlıklı bir beslenme planı oluşturmaktan geçiyor.

hurriyet.com.tr

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt