Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Bilgileri Selçuk İzmir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Hakkında - Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Tanıtım - Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Resimleri - Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu İletişim

Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

1933 yılında köy halkının katkılarıyla 2 derslikli olarak yapılmıştır.1969 yılında büyük bir onarım ve tadilatla 5 derslik ve 1 öğretmen odalı hale getirilmiştir.1980 ‘li yıllara kadar öğrenci mevcudu 200-250 arasında iken ,Okulun bulunduğu köyün idari açıdan Aydın ilinden İzmir iline bağlanmasıyla yakınında bulunan Çınar köyünün öğrencileri bu okuldan ayrılmışlardır.İlköğretimin 8 yıla çıkarıldığı dönemde 6,7,8 sınıf öğrencileri 80.Yıl Çamlık ilköğretim okulunda eğitimlerini taşımalı olarak sürdürmüşlerdir.

2003 Yılında Hayırsever Fatma Önal tarafından İzmir Valiliğinin başlatmış olduğu “Yaptır Okulunu Yaşat adını”kampanyası çerçevesinde imzalanan protokolle 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatına başlanmış olup,kaba inşaatı Hayırsever tarafından diğer bölümleri İl Özel İdaresi Selçuk Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Köy halkının katkılarıyla tamamlanmıştır.

2005-2006 öğretim yılında eğitim öğretime açılmış olup, 1-5.sınıfların eğitim öğretimine açılmıştır.

2006-2007 Öğretim yılı başında İlçe Milli Eğitim Komisyonu kararıyla 6,7,8 sınıf öğrencileri taşıma kapsamından çıkarılarak yeni yapılan okulda eğitimlerine devam etmeleri sağlanmış olup ,okulun statüsü 8 yıllık ilköğretim okulu haline dönüştürülmüştür.

Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Selçuk
Okulun Telefonu: 232 8950187
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Gökçealan Köyü
Okulun Web Adresi: İZMİR-SELÇUK (Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Müdürü: Gürcan TEZCAN
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Hasan Fatma Önal İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt