Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşhaşlı Çörek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (Sarısı üzerine gelecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kadar tuz
1 paket maya
Alabildiği kadar un
İç materyal için;
250 gr haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için sütümüzü ısıtalım ve bu kaba mayamızı koyup, ısınan sütle düzgünce eritelim.
Ardından öbür gereçleri içine ekleyelim, denetimli un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim, 30 dakika mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye bölelim ve her bir parçayı merdaneyle açalım.
Hazırladığımız iç harcımızdan kendimize nazaran belirlediğimiz ölçüde hamurun içine koyalım ve hamuru saralım. Küçük kesimlere bölerek hamuru keselim ve tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında altlı üstlü yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Deneyenler şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri