Hastalıkta Okunan Dua

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Hastalıkta Okunacak Dualar
Hastalık için Okunacak Dua

“Fâtiha”, “Âyet-el-kürsî” ve “Dört Kul” (Yani, Kâfirûn, İhlâs, 2 Kul eûzü) 7’şer defa okunup hastaya üflenirse, bütün âfetler, dertler, sihir, nazar, hayvan sokması ve ısırması için iyi gelir.

Hadis-i şerifte buyruldu ki; “ Lâ havle velâ kuvvete okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi hemmdir. ’’ Buna, kelime-i temcîd denir. Korkulu zamanlarda ve cinlerden korunmak için de okunur.

“ Bismillâhirrahmânirrahîm velâ havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’ azîm. ’’ okumak sinir hastalığına ve bütün hastalıklara iyi gelir.

Hazret-i Âişe anlatır: Resûlullah’dan duydum: "Birinize derd, keder, hastalık gelince, üç defa "Sübhâneke innî küntü minezzâlimîn" desin" buyurdu. Hazret-i Enes anlatır. Resûlullah’a bir köylü gelip, "ben hastayım, yediğim içtiğim karnımda durmuyor; iyi olmam için bana duâ et" dedi. Resûlullah: "Bir şey yediğin veya içtiğin zaman, "Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardı ve lâ fissemâi ve hüves-semî’ul alîm, yâ hayyü yâ kayyûm" söyle, büyük de olsa, hastalık sana zarar vermez" buyurdu.

Resûlullah sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Yağmur suyunu toplayıp, üzerine; (Fâtiha-i şerîfe, Âyet-el-kürsî, İhlâs-ı şerîf ve Kul-e’ûzü sûreleri) 70’şer defa okunur. Bu sudan aralıksız 7 sabah içenlerin hastalıkları, ağrıları zâil olur.”

Peygamberimiz Eshâbına, bütün ağrı ve ateşli hastalıklar için: "Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne’ar ve şerri harrin-nâr" duâsını okumayı öğretirdi.

Üst Alt