Son konular

Hatice Sultan Pargalı İbrahim Aşkı

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
51
Coin
256,936
Hatice Sultan İbrahim Paşa Aşkı
Pargalı İbrahim Hatice Sultan Aşkı
Hatice Sultanla Pargalı İbrahimin Aşkı

Hatice Sultan ve İbrahim Paşanın evlilik hayatları hakkında detaylı bir bilgi yoktur..Anacak Pargalı ibrahim paşanın hatice sultana yazdığı mektuplardan ve hitap şeklinden Hatice Sultan İbrahim Paşa Aşkı anlaşılabiliyor.. işte o mektuplar..

Canım, gözleri güzel sevdiğim,

Aşkımızın meyvesi olan oğlumuzun gözlerinden öperim. Size de candan ve gönülden selamlarımı bildiririm. Bu aşığınızın halini soracak olursanız çok şükür sıhhat ve selametteyim. Gece ve gündüz daima hayır duanıza devam etmekteyim. Şu sıralar İznik’e yaklaşmış bulunuyorum. Yüce sultanımızın zafer haberlerini bekliyoruz. İnşallah bütün işlerimiz hayırla sona erecektir. Sizin sağlık haberinizi almak ise bizi ayrı bir mutlu etmiştir. Bu kulunuzu aklınızdan hiç çıkarmayınız. Başka ne söylemek gerekir bilemem. Sözlerimi kabul ediniz.

Aşığınız İbrahim

Pargalı'dan, Kanuni'nin kız kardeşi Hatice Sultan'a

"Canım, sevdiğim,
Oğlumuzun iki gözünden öperim. Inşallah iyicedir. Size de en derin selamlarimi ve candan ve gönülden iyi dileklerimi bildiririm. Sevgi ve özlem içinde kalmış bu aşığın iyi soracak olursanız sıhhat ve selametteyim. Daima hazır dualarinizla meşkul olduğumu bilesiniz. Malumunuz olduğu üzere hala Halep'teyim. Yüce sultanimiz sayesinde her taraftan zafer haberleri gelmeye devam ediyor. Inşallah bütün işlerimiz hayırlarla tamamlanacaktır. Siz de iyilik haberlerinizi bildirmeyi unutmayınız. Ancak sanıyorum ki bu kulunuza biraz küsmüşsünüz. Sevdiceğim, Allah bilir ya sizi canımdan çok severim. Elbette ben günahkâr bir kulunuzum. Size karşı mutlaka bir hatam olmuştur. Fakat üzülmenizi asla istemem. Ancak bunca zaman geçti sizden hiçbir haber alamadım. Size ne yaptım ki bana küstünüz?"

Üst Alt