Hayal ve Gercek

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
HAYAL VE GERCEK

Babasının işi nedeniyle cocuğun orta oğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, buyuduğu zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası

Cocuk butun gece oturup gunun birinde at ciftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı Hatta hayalindeki 200 donumluk ciftliğin krokisini de cizdi Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gosterdi Krokiye, 200 donumluk arazinin uzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi Ertesi gun hocasına sunduğu 7 sayfalık odev , tam kalbinin sesiydi

İki gun sonra odevi geri aldı Kağıdın uzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir “0 ve “Dersten sonra beni gor, uyarısı vardı

Neden 0 aldım, diye merakla sordu hocasına cocuk

Bu senin yaşında bir cocuk icin gercekci olmayan bir hayal, dedi hocası

Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok At ciftliği kurmak buyuk para gerektirir Once araziyi alman lazım Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkansız Eğer odevini gercekci hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gozden geciririm

Cocuk evine dondu ve uzun uzun duşundu Babasına danıştı

Oğlum, dedi babası; “Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatın icin oldukca onemli bir secim!

Cocuk bir hafta kadar duşundukten sonra odevini hicbir değişiklik yapmadan geri goturdu hocasına

“Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin Ben de hayallerimi
Not:Alıntıdır

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt