Hedefsiz insan neye benzer?
Hedefsiz insan rotasız gemiye benzer. Rotasız bir gemi ise muhalif rüzgarların etkisiyle zıt yönlerde gelir gider ve hiçbir zaman istediği sahile varamaz. Onun için başarmak ve yükselmek isteyen her insan evvela bir hedef tayin etmek mecburiyetindedir.Plansız iş okyanustaki dümensiz gemiye benzer ne demek?
Plansız iş okyanustaki dümensiz gemiye benzer ne demek?Önünüzde büyük bir fırsat var, yapmanız gereken sadece işinizi en iyi ve verimli bir şekilde yapmaktır.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez sözü kime ait?
nereye gideceği, ne yapacağı ya da hayal ettiği yer belli olmayan kimseye hiç kimse yardım etmez gibilerinden montaigne’ye ait bir söz.Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez ne demek?
Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez ne demek?nereye gideceği, ne yapacağı ya da hayal ettiği yer belli olmayan kimseye hiç kimse yardım etmez gibilerinden montaigne’ye ait bir söz. “if a ship doesn’t know where to go, no wind can help it” diye de gavurcası olan tümce. buradaki yardım edemeyecek olan rüzgarlar şans faktörünün ta kendisidir.
Bir amacı ve hedefi olmayan gemiye ise, rüzgar nereden eserse essin yardım edemez. Bir yönden esen rüzgarla bir yöne doğru savrulan gemi, başka bir yönden esen rüzgarla başka bir yöne doğru savrulur. İnsan da hayat yolculuğunda olduğu için, kendisine hedef ve amaç belirlemelidir.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez atasözü mü deyim mi özdeyiş mi?
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez atasözü mü deyim mi özdeyiş mi?nereye gideceği, ne yapacağı ya da hayal ettiği yer belli olmayan kimseye hiç kimse yardım etmez gibilerinden montaigne’ye ait bir söz. “if a ship doesn’t know where to go, no wind can help it” diye de gavurcası olan tümce.