Modoratör
Tanınmış Üye
Söz birliği etmek, anlaşarak bir konuda aynı şeyleri söylemek.Şifahen ne anlama gelir?
Şifahen ne anlama gelir?Şifayen kelimesinin TDK sözlük anlamı, sözle söyleyerek, ağızdan demektir.
Bir mukavele ne anlama gelir?
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Bilmukabele kelimesi 'karşılık olarak' anlamına gelmektedir. Diğer bir anlayışla herhangi bir cümle veya davranış karşısında, ben de size, ben de, size de ya da sizlere de şeklinde bir karşılık bulunmaktadır.Şifaen mi şifahen mi?
Şifaen mi şifahen mi?işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Şifaen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Şifahen şeklinde olmalıdır.
Hukukta şifahen ne demek?
Şifahen söylemek herhangi yazılı bir ifade olmayıp, sadece sözle ifade edilen anlamına gelmektedir. Bu kapsamda sözle söylenen ve sözlü olarak ifade edilen söylemler, şifahen anlamına gelmektedir.Bir mukabele mi bil mukabele mi?
Bir mukabele mi bil mukabele mi?Bilmukabele TDK'ye Göre Doğru Yazılışı Arapçadan dilimize geçen Bilmukabele sözcüğü genellikle "bilmukavele" şeklinde yanlış telaffuz edilmektedir. Aynı zamanda bu kelime bilmukavele şeklinde yanlış da yazılmaktadır. Bu kelimenin TDK'ye göre doğru şekilde kullanımı ise Bilmukabele şeklinde olması gerekmektedir.
Mukavvele ne demek?
Mukavele kelimesi Türkçe'de "söyleşme, sözleşme" anlamına gelir.Meyrus ne demek?
Meyrus ne demek?Meyus kelimesi Türkçe'de "1. kendisinden umut kesilen şey, 2. yeis eden, umutsuz" anlamına gelir. Arapça yAs kökünden gelen mayˀūs ميؤس z "1. kendisinden umut kesilen şey, 2. yeis eden, umutsuz" sözcüğünden alıntıdır.
Meyus tavır ne demek?
kötümser, bedbin olma durumu.Şifahi nasıl yazılır TDK?
Şifahi nasıl yazılır TDK?Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi "şifahi" olarak dikkat çekmektedir. DOĞRU KULLANIM: Şifahi kültüre de çok yakın duran bir edebiyatçıydı.
Şifahen kökeni nedir?
Arapça şifāhan شفاهً "sözlü olarak, ağızdan" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça şfh kökünden gelen şifāh شفاه "ağız, dudak" sözcüğünün zarfıdır.Şifahen nasıl kullanılır?
Şifahen nasıl kullanılır?Şifahen kelimesi, şifahen söylemek şeklinde de kullanılır. Şifahen Söylemek Ne Anlama Gelir? Şifahen söylemek herhangi yazılı bir ifade olmayıp, sadece sözle ifade edilen anlamına gelmektedir. Bu kapsamda sözle söylenen ve sözlü olarak ifade edilen söylemler, şifahen anlamına gelmektedir.
Şifai mi şifahi mi?
Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi "şifahi" olarak dikkat çekmektedir. DOĞRU KULLANIM: Şifahi kültüre de çok yakın duran bir edebiyatçıydı. YANLIŞ KULLANIM: Ne dediğini anlamadım şifai olarak ne yaptığının farkında değildi.Bir mukabil ne demek TDK?
Bir mukabil ne demek TDK?Bir mukabil ne demek anlamı? Bilmukabele; Karşılık olarak. (Davranış töresinde) ben de, size de, sizlere de. Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz.