Hiçbir şey yapma, daha üretken ol!

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Hiçbir şey yapma, daha üretken ol!Zihninizi berrak bir su gibi düşünün. Yaptığınız şeyi ve onu nasıl yaptığınızı zihniniz berrak olduğu sürece aklınıza takılacak diğer düşünceleri kendi haline bırakmak daha kolay olacaktır

Verimlilik sistemleri eğer doğru uygulanırlarsa bize bir işi yalnızca daha verimli değil aynı zamanda daha akıllı bir şekilde yapmamıza yardımcı olurlar. Böylece projeler daha kolay yönetilebilr bir hale gelir, hedefleri gerçekleştirmek daha kolaylaşır, vizyon ve amaçlarımıza daha çabuk ulaşırız. Ancak verimlilik sistemleri yanlış şekilde kullanıldığında normal iş akışında dengesizlik getirme tehlikesini taşıyorlar.

Kullandığımız verimlilik artırıcı yöntemlerin, bizim asıl amaçlarımıza hizmet ettiğinden nasıl emin olabiliriz? Ya bu verimlilik ve kalite artırıcı yöntemler ve sistemler bizim aklımızı bulandırıp boşa enerji harcamamıza sebep oluyorlarsa ne olacak?

İşe ve işi verimli yapmaya bu açıdan yaklaşarak, bazen sadece varoluşumun tadını çıkarmak için de vakit harcamayı tercih ediyorum ben. Arasıra "hiçbir şey yapmıyor, hiç bir şey için çaba göstermiyor" durumda olarak sadece şimdiki zaman kipinde vücuduuza ve zihnimize odaklanmamız mümkün. Bu sürece aynı zamanda 'meditasyon' adı veriliyor. Meditasyon yapmayı öğrenmenin bir çok yolu var ama başlangıç için işte size bir kaç iyi öneri:


* Eckhart Tolle’nin The Power of Now (Şimdinin Gücü) kitabına bir göz atın. Bu kitabın şu aralar çok popüler olmasının nedeni, varoluşun gücüne dair son derece gerçekçi öneri ve saptamalarda bulunması.

* Bazen kendinizi yarı-Buditmiş gibi hissediyor ve önceki yaşamınızda bir Budist rahibi olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? O halde Budist yöntemiyle meditasyon yapmayı öğrenmeye iyi bir başlangıç olarak 'Mindfullness' kitabı tam size göre olabilir.

* Eğer Hıristiyan geleneksel öğretilerine yakın duruyorsanız, Peder Thomas Keating'in (bir Benedict keşişi) "dua eylemini meditasyon yapmanın Hıristiyan formu olarak ele alan" öğretilerini okuyabilirisiniz.

* Yok eğer bilgisayarınızın size sağladığı konfor ortamından ayrılmak istemiyorsanız (kim ister ki?) "binaural" ritmleri dinlemek hoşunuza gidebilir. Binaural ritmlerde iki kulak için iki ayrı ton kullanılarak dinleyicinin beyin dalgalarında hafif bir değiiklik etkisi yaratılabiliyor. Yani meditasyonu sağladığı zihinsel rahatlığa benzer bir zihinsel konuma ulaşmanıza yardımcı oluyor bu ritmler. Hem Holosync hem de Hemi-sync yüksek kaliteli binaural ritm teknolojisi sunuyor.

Meditasyonun veya varoluşun asıl faydası, mevcut iş yaşamının getirdiği stres ve bazen modern dünyanın sizi yapmaya mecbur ettiği şeylerden kaynaklanan yorgunluğa karşı gerçek bir zihinsel dinlenme imkanı sunuyor olması. Budis työntemiyle içe dönük meditaasyonu bu bakımlardan son derece yararlı bulduğumu belirtmek isterim. Bu sayede geliştirilen sakin ve berrak bir zihin, giriştiğiniz işleri dengeye oturtmanıza yardımcı oluyor.

Gurulara kulak verecek olursak:



Öğrenmenin yolunda her gün bir şey kazanılır
Tao'nun yolunda her gün bir şey bırakılır
Giderek daha az şey yapılır
Ta ki sıfır eylem başarılana kadar
Hiçbir şey yapılmadığında yapılmamış bir şey kalmaz
Dünyayı yönetmek istersen herşeyi kendi yoluna bırak
(Çünkü) Herşeye karışarak başaramazsın bunu
- Tao Te Ching, 48


Zihninizi berrak bir su gibi düşünün. Yaptığınız şeyi ve onu nasıl yaptığınızı zihniniz berrak olduğu sürece aklınıza takılacak diğer düşünceleri kendi haline bırakmak daha kolay olacaktır. Böylece verimliliğinizi artırma yolunca meditasyonla berraklaşmış bir zihnin olağanüstü desteğine sahip olacaksınız. Bu sayede odaklandığınız işin üzerinde çalışırken veya düşünürken, asıl amaç ve hedeflerinizi asla gözden kaybetmemiş olacaksınız.

Verimlilik ve meditasyon gurularının çok iyi bildiği gerçek şudur: İşinizde ustalaşmış fakat aynı zamanda salt kendi varlığınıza odaklanacak şekilde zhinsel rahatlama becerisine de sahipseniz bu iki ruh ve zihin durumu arasında karşılıklı bir bağ ve akış oluşturabiliyorsunuz. Bu hem keyifli hem de hayatı zenginleştiren bir deneyim.

İşinizdeki verimliliği geliştirmeniz için siz yollar öğütleyen guruları dinleyin ve işinizi daha etkin yapmanın yollarını öğrenin. Ama aynı şekilde kendi iç 'guru'nuzu dinlemeye de zaman ayırın ki varoluşun o sade ama eşsiz tadına varabilesiniz.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt