Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Horseradish sos nedir?
yaban turpu. bu bitkiden elde edilen beyaz mayonezimsi sos, sandviçlerde kullanılır. ayrıca piyasada wasabi sosu olarak adlandırılanların çoğu yüzde 1'den az wasabi içerir; gerçekte horseradish ve hardal tohumu karışımıdır.Yabani turp otunun faydaları nelerdir?
Yabani turp otunun faydaları nelerdir?Turp Otunun Faydaları
- Karaciğer Dostudur.
- Böbrek Rahatsızlıklarını Hafifletir.
- Besin Deposudur.
- Astım ve Nefes Darlığına Karşı Etkilidir.
- Ağrıları Dindirir.
- Solunum Yolunu Rahatlatır.
- İdrar Söktürücüdür.
- Mideyi Rahatlatır.
Alabaş otu nasıl yenir?
Alabaş Nasıl Yenir?- Tepeden tırnağa şifa kaynağı olan alabaş turpu çiğ, haşlanmış, kızartılmış ya da kavrulmuş şekilde tüketilebileceği gibi çorbası da yapılabilen bir bitkidir.
- Kabuğu rendelendikten sonra çiğ olarak elma yer gibi de yenilebilir.
- Dilerseniz yapraklarından sarma da yapabilirsiniz.
Yabani turp otu nasıl pişirilir?
Yabani turp otu nasıl pişirilir?Bol su ile yıkadığımız turp otunu haşlayalım. Başka bir tencere de yağı, soğanı ve kırmızı biberi salça ile kavurup mısır ununu ilave edelim. 2. 5 su bardağı su ilave edip 10 dakika kaynatalım. Küçük küçük doğradığımız turp otunu ekleyelim.
Karpuz turp faydaları nelerdir?
Karpuz Turpun faydalarını saymakla bitiremeyen Hayrettin uyar, "mide ve bağırsakları çalıştırır, hazmı kolaylaştırır, böbreklerdeki mikropları yok eder ve taşları dökmeye yardımcı olur, karaciğer şişliğini indirir ve kuvvetlendirir, sarılıkta mikroplarla savaşır, romatizmaya iyi gelir, iştah açar ve sindirimi …Alabaş yaprağı nasıl tüketilir?
Alabaş yaprağı nasıl tüketilir?Aynı şekilde yapraklarını da hem salata olarak hem de diğer yapraklı sebzeleri pişirdiğiniz gibi pişirip yemeğini yaparak değerlendirebilirsiniz. Yumru kısmını ayrıca, yaptığınız et yemeklerinin içine ekleyerek, haşlayarak hatta fırınlayarak da afiyetle tüketebilirsiniz.