Makale Başlıkları Hide
FL Studio‘da nasıl otomatik ayarlama yapılır? Otomatik ayarlama işlemi için öncelikle Autotune eklentisini indirmeniz gerekmektedir. Ardından, FL Studio’yu açarak eklentiyi yükleyin. Eklenti yüklendikten sonra, otomatik ayarlama yapmak istediğiniz ses kaydını seçin. Autotune eklentisini açın ve gerekli ayarları yapın. Ses kaydını oynatın ve otomatik ayarlama işleminin sonucunu dinleyin. Gerekirse ayarları düzenleyerek istediğiniz sesi elde edebilirsiniz. Son olarak, kaydı kaydedin ve projenizi tamamlayın. FL Studio’da otomatik ayarlama yapmak artık çok kolay!
İçindekiler
Adım 1: FL Studio’yu açın ve DAW’ınızda bir ses kaydı oluşturun.
Adım 2: Vokal kaydınızı içeren ses kanalını seçin.
Adım 3: Efektler bölümünden “NewTone” eklentisini bulun ve ses kanalına ekleyin.
Adım 4: NewTone penceresinde, “Pitch Correction” seçeneğini etkinleştirin.
Adım 5: “Scale” bölümünden ototune efektini ayarlayın. Örneğin, “C Major” veya “D Minor” gibi bir ölçeği seçebilirsiniz.
Adım 6: “Speed” ve “Pitch” ayarlarını kullanarak ototune efektinin yoğunluğunu ve hızını ayarlayın.
Adım 7: “Formant” ayarlarını kullanarak vokalin tonunu değiştirebilirsiniz.
Adım 8: Ayarlamalarınızı tamamladıktan sonra, vokal kaydınızı oynatın ve ototune efektini duyun.
Adım 9: Gerekirse, ayarlamalarınızı düzenlemek veya ototune efektini kapatmak için NewTone penceresini kullanabilirsiniz.
Pitch Correction: Bu seçeneği etkinleştirerek ototune efektini açabilirsiniz.
Scale: Ototune efektinin uygulanacağı ölçeği seçebilirsiniz. Örneğin, “C Major” veya “D Minor” gibi.
Speed: Ototune efektinin hızını ayarlayabilirsiniz. Daha yüksek değerler hızlı bir ototune efekti sağlar.
Pitch: Ototune efektinin yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz. Daha yüksek değerler daha belirgin bir ototune efekti sağlar.
Formant: Vokalin tonunu değiştirebilirsiniz. Bu ayar, vokalin daha kadifemsi veya daha tiz bir sese sahip olmasını sağlar.
Ayarlamalarınızı yaparken, vokal kaydınızı oynatarak sonucu dinleyebilir ve istediğiniz ototune efektini elde edene kadar ayarlamalarınızı düzenleyebilirsiniz.
Pitch Düzeltme: Ototune efekti, vokal kayıtlarındaki hatalı pitchleri düzeltebilir ve daha profesyonel bir ses elde etmenizi sağlar.
Yaratıcılık: Ototune efekti, vokal kayıtlarına farklı bir tarz ve duygu katmanızı sağlar. Farklı ölçekler ve ayarlamalarla istediğiniz sesi elde edebilirsiniz.
Hızlı ve Kolay Kullanım: FL Studio’da ototune efektini uygulamak için NewTone eklentisini kullanmak oldukça kolaydır. Ayarlamaları hızlı bir şekilde yapabilir ve istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
FL Studio’daki ototune efekti, vokal kayıtlarınızı daha profesyonel bir seviyeye taşıyabilir ve müzik prodüksiyonunuzda yaratıcılığınızı artırabilir.
FL Studio‘da ototune yapmak için öncelikle ototune eklentisini yüklemelisiniz.
Ses kaydınızı FL Studio‘ya aktarabilir veya doğrudan programda kaydedebilirsiniz.
Ototune eklentisini kayıt kanalına uygulayarak ototuneyi gerçekleştirebilirsiniz.
Ototunenin etkisini ayarlamak için pitch correction ve diğer parametreleri düzenleyebilirsiniz.
Ototune işlemi tamamlandıktan sonra kaydınızı dışa aktarabilirsiniz.
İçindekiler
FL Studio’da Nasıl Ototune Yapılır?
Ototune, vokal kayıtlarında kullanılan bir efekt programıdır ve FL Studio gibi müzik prodüksiyon yazılımlarında da kullanılabilir. FL Studio’da ototune yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: FL Studio’yu açın ve DAW’ınızda bir ses kaydı oluşturun.
Adım 2: Vokal kaydınızı içeren ses kanalını seçin.
Adım 3: Efektler bölümünden “NewTone” eklentisini bulun ve ses kanalına ekleyin.
Adım 4: NewTone penceresinde, “Pitch Correction” seçeneğini etkinleştirin.
Adım 5: “Scale” bölümünden ototune efektini ayarlayın. Örneğin, “C Major” veya “D Minor” gibi bir ölçeği seçebilirsiniz.
Adım 6: “Speed” ve “Pitch” ayarlarını kullanarak ototune efektinin yoğunluğunu ve hızını ayarlayın.
Adım 7: “Formant” ayarlarını kullanarak vokalin tonunu değiştirebilirsiniz.
Adım 8: Ayarlamalarınızı tamamladıktan sonra, vokal kaydınızı oynatın ve ototune efektini duyun.
Adım 9: Gerekirse, ayarlamalarınızı düzenlemek veya ototune efektini kapatmak için NewTone penceresini kullanabilirsiniz.
FL Studio’da Ototune için Hangi Eklentiyi Kullanmalıyım?
FL Studio’da ototune efekti için “NewTone” eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti, vokal kayıtlarında pitch düzeltme ve ototune efektini uygulamak için ideal bir araçtır. NewTone, FL Studio’nun bir parçası olarak gelir ve kullanımı oldukça kolaydır. Eklentiyi ses kanalına ekledikten sonra, pitch düzeltme ve ototune ayarlarını yapabilirsiniz.
Ototune Efektini Nasıl Ayarlamalıyım?
Ototune efektini ayarlamak için FL Studio’da “NewTone” eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentiyi ses kanalına ekledikten sonra, aşağıdaki ayarları yapabilirsiniz:Pitch Correction: Bu seçeneği etkinleştirerek ototune efektini açabilirsiniz.
Scale: Ototune efektinin uygulanacağı ölçeği seçebilirsiniz. Örneğin, “C Major” veya “D Minor” gibi.
Speed: Ototune efektinin hızını ayarlayabilirsiniz. Daha yüksek değerler hızlı bir ototune efekti sağlar.
Pitch: Ototune efektinin yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz. Daha yüksek değerler daha belirgin bir ototune efekti sağlar.
Formant: Vokalin tonunu değiştirebilirsiniz. Bu ayar, vokalin daha kadifemsi veya daha tiz bir sese sahip olmasını sağlar.
Ayarlamalarınızı yaparken, vokal kaydınızı oynatarak sonucu dinleyebilir ve istediğiniz ototune efektini elde edene kadar ayarlamalarınızı düzenleyebilirsiniz.
FL Studio’da Ototune Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
FL Studio’da ototune kullanmanın birkaç avantajı vardır:Pitch Düzeltme: Ototune efekti, vokal kayıtlarındaki hatalı pitchleri düzeltebilir ve daha profesyonel bir ses elde etmenizi sağlar.
Yaratıcılık: Ototune efekti, vokal kayıtlarına farklı bir tarz ve duygu katmanızı sağlar. Farklı ölçekler ve ayarlamalarla istediğiniz sesi elde edebilirsiniz.
Hızlı ve Kolay Kullanım: FL Studio’da ototune efektini uygulamak için NewTone eklentisini kullanmak oldukça kolaydır. Ayarlamaları hızlı bir şekilde yapabilir ve istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
FL Studio’daki ototune efekti, vokal kayıtlarınızı daha profesyonel bir seviyeye taşıyabilir ve müzik prodüksiyonunuzda yaratıcılığınızı artırabilir.
How Do You Autotune İn Fl Studio?
FL Studio programında ototuneyi nasıl yapacağınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edin. |
Ototune eklentisini FL Studio‘ya yükleyin ve açın. |
Ses kaydınızı FL Studio‘ya aktarın veya doğrudan programda kaydedin. |
Ototune eklentisini kayıt kanalına uygulayın. |
Ototunenin etkisini ayarlamak için pitch correction ve diğer parametreleri düzenleyin. |
FL Studio‘da ototune yapmak için öncelikle ototune eklentisini yüklemelisiniz.
Ses kaydınızı FL Studio‘ya aktarabilir veya doğrudan programda kaydedebilirsiniz.
Ototune eklentisini kayıt kanalına uygulayarak ototuneyi gerçekleştirebilirsiniz.
Ototunenin etkisini ayarlamak için pitch correction ve diğer parametreleri düzenleyebilirsiniz.
Ototune işlemi tamamlandıktan sonra kaydınızı dışa aktarabilirsiniz.