Hünnap-Hünnapın Faydaları

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Hünnap




Genellikle Marmara, Batı ve Güney Anadolu'da bulunan, halk arasında “ünnap”ve “çiğde”olarak da bilinen hünnaba, bronşit, astım, soğuk algınlığı, kabızlık, üre ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılması nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bilinen Bileşimi:Şeker, nitrat, tartrat, pektin, müsilaj, C vitamini, tanen

Hünnap meyvası:Eczacılık da 21 günlük kürler halinde (sabah aç 2 tane meyve) , Kolestrol ve lipid düşürücü olarak kullanılır.

Hünnap Yaprağı:Çay olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.

Kullanım Şekli: 4 bardak süte 30-60 gr. meyve konularak 15-20 dakika kaynatılır. Günde 4 kere 1′er bardak içilir
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt