Hyaluronik asit uygulaması nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Hyaluronik asit tatbikleri, hyaluronik asidin mezoterapi formunda uygulandığı medikal-kozmetik bir tedavidir. Hyaluronik asit cilde nem kazandırmak ve elastikiyetini arttırmak gayesiyle uygulanmaktadır. Cilt altına çok ince iğne ile uygulanan enjeksyonların tesiri yaklaşık 3 ay sonra görülmeye başlanır.

Cildin Yaşlanması ve Kollajen

Cildimiz yaşlandıkça kollajenini, kollajenin yapı taşı olan hyaluronik asidi ve yağ dokusunu kaybeder. Bu da cildin sarkmasına, kırışıklıklara ve derin cizgilerin oluşmasına neden olur. Hyaluronik asit, cildimizin genç kalmasında çok kıymetli bir rol oynar. Hyaluronik asit cildin nemli kalmasını sağlarken kollajen üretimini tetikleyerek cilt sıkılığını ve canlılığını arttırır. Hyaluronik asit tıpkı devranda anti-oksidan tesir gösterek cildimizi özgür radikallerin zararlı tesirlerine karşı korur. Hyaluronik asit böylelikle cildin yaşlanmasının gecikmesine ve cilt gençleştirmeye (antiaging) yardımcı olmaktadır.

Hangi Ortamlara Uygulanır ?

Alın / Kaş Ortası

Gözler ve Ağız muhiti

Yüz / Boyun / Dekolte / El Üzerleri

Tedavi Hangi Aralıklarla ve Kaç Sefer Uygulanır?

30-35 yaşlarındaki bireylerde cilt elastikiyeti şimdi bozulmadığından bilhassa nem kazandırmak ve oluşabilecek kırışıklıkları engellemek hedefiyle 15 günde bir 2 seans olarak uygulamak yerinde olacaktır. Güzellik durumunu devam ettirmek için 3- 6 ayda bir seanslar tekrarlanabilir. Daha ileri yaşlarda ise birinci 2 seansdan 30 gün sonra hyaluronik asidin kalıcılığını arttırıp kırışıklıkların azalması için 3 seans tatbik yapılır.

Rastgele Bir Yan Tesiri Var Mıdır?

Bu tedavi sağlıklı bir tatbiktir. Enjeksiyon mekanlarında minimal morluklar oluşabilir. Bunlarda 2-3 gün içinde yok olur. Allerjik reaksiyonlar çok nadiren gözlenebilir.

Gebe bayanlar ve warfarin kullananlar dışında rahatlıkla uygulanabilir. Aspirin kullanıyorsa morarmayı engellemek gayeli 2-3 gün öncesinden itibaren kesilmelidir.

Hyaluronik asidin erken absorbsiyonunu engellemek için sauna, hamam üzere sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.
 
Üst Alt