HZ.Ali neden olduruldu?

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
HZ Ali neden olduruldu?

Zamanındaki fitne ocağı olan Haricilere savaşmış ve hepsini de perişan etmişti Bunlardan, kin ve intikam ateşiyle dolu olanlar, zaman zaman bir araya gelerek, nasıl intikam alacaklarını planlıyorlardı Sonunda; Hz Ali , Hz Muaviye ve Hz Amr bin As ’ı oldurmeğe karar verdileri Hz Ali ’yi , Abdurrahman bin Mulcem oldurecekti

İbnu Mulcem, Hazreti Ali ’i kollamağa başladı Bir gun sabah namazından once Halifenin gececeği yola pusuya yattı Hz Ali ’nin geldiğini gorunce İbni mulcem aniden arkadan uzerine atılarak zehirli kılıcını indirdi

Hz Ali ağır yaralıydı Durmadan kan kaybediyordu O vaziyette iken bile yanındakilere donerek, camie gidip sabah namazını kılmalarını, vakti gecirmemelerini soyledi Namazı kıldırmak icin de yerine vekil tayin etti

Oğlu Hz Hasan ’ı yanına cağırarak:“Bunun yemeğini yedirip istirahatini de temin edin Eğer yaşayacak olursam ya affederim veya cezasını veririm Eğer olursem, cezasını verin fakat asla haddi tecavuz ederek Muslumanların kanlarına girmeyiniz Zira Allah haddi tecavuz edenleri sevmez buyurdu

Kendisine, “Ya Emire ’l mu ’minin, şayet size bir hal olursa oğlun Hasan ’ı halife sacelim mi? diye sordular“Ben bu hususta sizlere ne emrederim ve ne de nehyederim Siz işinizi daha iyi bilirsiniz ResUli Ekrem ’in bu meseleyi bıraktığı gibi ben de bırakacağım buyurdu

Durumu gittikce ağırlaşyordu Devamlı olarak kelimei tevhid ile ayeti kerimeler okuyordu Bir ara yanına oğulları Hz Hasan ile Hz Huseyin ’i cağırdı Onlara şu şekilde nasihatta bulundu:

“Evlatlarım! Sizlere Allah ’a karşı muttaki olmanızı vasiyet ederim Daima doğru soyleyin ve yetimlere acıyın Ahiret icin iyi ameller işleyerek sıkıntıya duşenlerin imdadına koşun Zalimin hasmı olup mazluma daima yardım edin Allah'n kitabı ile amel edin ve Allah yolunda olmaktan sizi hicbirşey alakoymasın

Bu nasihatlerden sonra Hz Ali ayeti kerimeler okumağa başladı Vefatında, son sozu “La ilahe illallah Muhammedun ResUlullah oldu

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt