Hz Ali (ra) şoyle anlatır:- Hz Ali

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Hz Ali (ra) şoyle anlatır:,

Allah Resulu (as) benimle Zubeyr ve Mikdad'ı gonderdi ve: Hemen Hah bahcesine gidin Orada mahfe icinde yolcu bir kadın var Yanında da bir mektup vardır O mektubu ondan alın,buyurdu Biz hemen cıktık, atlarımızı koşturarak bahceye vardık Hakikaten orada kadınla karşılaştık Kadına: Mektubu cıkar dedik Kadın: Yanımda mektup yoktur dedi Biz kadına: Ya mektubu cıkarırsın, yahut da elbiseni soyunursun dedik Bunun uzerine kadın mektubu orulu sac bağları arasından cıkardı Biz de onu Allah Resulu'ne getirdik Bu mektubta: Hatıb b Ebu Beltea'dan, Mekkeli muşriklerden bazı insanlara!deniliyor, onlara Allah Resulu'nun bazı işlerini haber veriyordu Bunun uzerine Allah Resulu: Ey Hatıb! Bu ne? diye sordu Hatıb: Ey Allah'ın Resulu! Uzerime varmakta acele etme Ben Kureyş icinde alakası olan bir kimseyim (Ravi Sufyan Onların muttefiki idi, fakat Kureyş'ten değil idi dedi) Maiyetinde bulunan Muhacirlerin Mekkelilere akrabalıkları vardır Mekke'deki ailelerini o sebeple himaye ederler Benim ise Mekkelilere nesep bakımından munasebetim olmadığı icin, yakınlarımı himaye edecek bir dost kazanmak istedim Yoksa ben bunu ne bir kufur, ne dinimden donmek, ne de İslam'dan sonra kafirliğe razı olmak icin yaptım, dedi Peygamber de: Doğru soyledi, buyurdu Omer Ey Allah'ın Resulu! Beni bırak da şu munafığın boynunu vurayım! dedi Allah Resulu de: Hatıb, Bedr gazasında hazır bulundu Ne biliyorsun, Allah'ın Bedr ehli hakkında bir bildiği var ki onlara: Dilediğinizi yapın, sizi affettim, buyurdu Bunun uzerine Aziz ve Celil Allah: Ey iman edenler, duşmanımı ve duşmanınızı dost edinmeyin!ayetini indirdi
Sahihi Muslim'deki hadis numarası: 4550

Üst Alt