Son konular

Hz Muhammed İn Cocukluğu Ve Gencliği

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Hz Muhammedin Gencliği,
Peygamberimizin Cocukluğu Ve Gencliği,
Hz Muhammed'in Cocukluğu

Hz Muhammed'in Cocukluğu Ve Gencliği

Peygamberimiz 20 Nisan 571 yılında Mekke'de doğdu Doğduğu gece cihan nur ile doldu Kisra'nın sarayının direkleri sarsıldı, ateşe tapanların tapındıkları ateş sondu Bunlar battim yıkılacağına, dalalet bulutlarının paramparca olacağına işaretti Peygamberimiz hem baba hem de anne tarafından faziletce ustun bir sulaleden geliyordu Soyu Hz İbrahim'e dayanıyordu Kendi ifadesine gore sevgili Peygamberimiz Ademoğulları soylarının en temizinden yaratılmıştı Dort yıl kadar Sa'd kabilesinden Halime'nin yanında kalan Peygamberimiz oraya bereketin girmesine sebep olmuştu Altı yaşında iken annesi Amine ile Medine'ye gitti, akrabaları ve babasının kabrini ziyaret etti Donuşte annesi de olmuştu ve altı yaşında bulunan sevgili Peygamberimiz hem babadan hem de anadan yetim kalmıştı

Peygamberimiz (sav) annesi ve dedesinin olumunden sonra 8 yaşından itibaren amcası Ebu Talib'in yanında kaldı ve cocukluk yıllarını Ebu Talib'in yanında gecirdi Ev işlerinde ona yardım etti, amcasının kecilerini guttu Ebu Talip ailesi, Peygamberimizi cok sevmişlerdi 1213 yaşmda iken Ebu Talip yeğenini de bir ticaret kervaniyle Suriye'ye doğru goturdu Busra yakınlarında Rahip Bahira onlarla goruştu ve Hz Muhammed'in heklenen Peygamber olduğunu anladı Ebu Talib'e Efendimizi korumakta dikkatlı olmasını hatırlattı Reygamberimiz 14 yaşmda iken Kureyş ile Hevazin kabileleri arasında cereyan eden Ficar savaşına Abdulmuttalip oğullarını temsilen katıldı Ancak kendisi ok atmadı Atılan okları toplayıp amcalarına verdi

Peygamberimiz ticaretle uğraşan bir ortamda ve bu işle meşgul olan bir aile cevresinde yetişmişti Genclik cağına geldiğinde akranları arasında durustluğu ile temayuz etmiş ve dikkatleri uzerine cekmişti Boylece ticaret alanında kolaylıkla iş bulabilmişti Nitekim Hz Hatice'nin buyukce bir kervanında Suriye'ye alıp goturdu Uc ay sonra iyi bir kazancla donuyor ve Hz Hatice'nin dikkatini de cekiyordu Nihayet iki taraf yakınlarl ile aile yuvası kurulmuş oldu Hz Hatice kendisini isteyen pek cok zengini reddetmiş, buna karşılık yoksul fakat azimli, calışkan ve durust olan Peygamberimizi secmişti Bu sırada Hz Hatice 40, Hz Muhammed ise 25 yaşındaydı Peygamberimizin Hz Hatice'den Kasım ve Abdullah adlı oğullarıyle; Zeynep, Rukiye, Ummu Gulsum ve Fatıma adlı kızlandunyaya geldi ibrahim ise Mısırlı Mariye'den doğdu Oğulları kucukken olduler, Fatıma dışında oteki kızları da Peygamberimizden once olduler
Yıkılan Ka'be tamir edilirken sıra karataşı (Haceru'lEsved'i) koşesine koymaya gelince kabile reisleri işi kavgaya dokmuşlerdi Ancak bu konuda hakem olan sevgili Peygambeimiz taşı yaygının ortasına koyup kabile başkanlarına taşıttı ve koşeye gelince kendi eliyle yerleştirdi Boylece herkes taşımış oluyordu ve hic bir kabile başkanı tek başına Bu işi ben yaptımdiye ovunemiyecekti Kavga nihayete ermişti

Alıntı

Üst Alt